Apeductul din centrul capitalei a fost reparat, iar traficul rutier reluat

196

Apeductul avariat din bd. Bănulescu Bodoni a fost reparat. Din cauza gradului înalt de uzură și a complexității lucrărilor, remediera conductei de apă s-a efectuat pe parcursul nopții de 22 februarie.  Apeductul cu D-300 mm din oțel a cedat,  lăsând  fără apă locatarii, pe timp de noapte din perimetrul străzilor bd.  Bodoni și str. Tricolorului. Deoarece vorbim despre o porțiune afectată destul de mare, traficul rutier din zonă a fost sistat. În prezent au loc lucrări de amenajarea a săpăturilor tehnologice, iar consumatorii afectați au fost reconectați la serviciul de alimentare cu apă potabilă.
Avaria s-a produs ieri, 22 februarie. Deoarece vorbim despre zonă centrală a capitalei, lucrările au fost programate în timpul nopții pentru a nu perturba traficul rutier. Executarea lucrărilor a început doar după coordonarea cu Poliția rutieră. Astfel, mai multe echipe de intervenție de la S. A. “Apă-Canal Chișinău” au lucrat toată noaptea pentru a remedia avaria, iar în primele ore ale dimineții, tronsul afectat a fost reconectat la serviciul public de alimentare cu apă.


Potirivit specialiștilor,
 localizarea avariei a fost mai dificilă, deoarece vorbim despre o scurgere latentă.

  
Furnizorul de apă mențiomează, că la examinarea avariei s-a apreciat impactul acesteia  asupra consumatorilor și al funcţionării reţelelor de alimentare cu apă din zona respectivă  cum ar fi: inundarea  obiectivelor, durata lipsei apei în rezultatul scurgerii puternice etc. Pentru a urgenta remedierea avariei, lucrările propriu-zise au demarat în timpul nopţii. În rezultat, scurgerea s-a reparat prin înlocuirea tronsonului de apeduct deteriorat.  Imediat ce a fost localizată avaria, prin închiderea vanelor de delimitare, apa acumulată în conductă, a fost eveacuată până la golirea completă a reţelelor.
De menționat că pentru astăzi, 23 februarie, de către Serviciul dispeceratul central sunt deschise 54 fişe de lucru pentru lichidarea avarierilor la reţelele de apă, produse pe mai multe străzi din capitală.  În scopul executării unor lucrări de remediere a avarierilor la reţele, pe câteva străzi sunt prevăzute deconectări de apă (vezi rubrica Deconectări pe site-ul întreprinderii – www.acc.md).