Cozi la Buveta din strada Trandafirilor!

338

Zilnic, zeci de oameni stau în rând la buveta din strada Trandafirilor pentru a lua apă. Chiar dacă este ger „de crapă pietrele”, consumul de apă nu a scăzut semnificativ.  De la începutul lunii ianuarie curent, de la buvetă au fost luate 123 tone apă. Astfel, zilnic de la acest punct de distribuție a apei, oamenii iau peste 6 tone de apă.

Oamenii pot consuma cu certitidine această apă, dar și pe cea de la robinet, căci specialiștii de la ACC, zilnic iau probe pentru a stabili calitatea apei. În baza rezultatelor de-a lungul anilor s-a demonstrat că apa poate fi consumată fără frică.

Apa vine rețeaua centralizată.  Înainte de a ajunge la consumator ea trece printr-un sistem de filtrare a sărurilor. Odată la trei luni este schimbat filtrul, iar o dată la jumătate de an,  lampa cu raze ultraviolete care dezinfectează. Conform unor estimări, în 2017 de la această fântână au fost luate 2697 de m cubi de apă.

Buveta deservește locuitorii acestui sector de 17 ani. Cheltuielile au fost suportate de municipalitate și se ridică la sute de mii de lei. Această buvetă a fost construită după modelul altora din orașele Kiev și Odessa. După darea în exploatarea ea a trecut la balanța furnizorului de apă. Furnizorul de apă de comun acord cu municipalitatea, preconizează să instaleze câte cel puțin o buvetă de acest fel în fiecare sector al capitalei.

Amintim că în vara anului trecut, Operatorul a instalat 13 cișmele în parcurile din Chișinău.

Serviciul de presă al S.A. „Apă-Canal Chișinău”