Delegații străine de la 15 furnizori de apă din Ucraina în vizită la S.A. “Apă- Canal Chișinău”

192

17 delegații străine de la 15 furnizori de apă din Ucraina au efectuat o vizită de  lucru la S.A. “Apă- Canal Chișinău”.

În cadrul vizitei de lucru au fost discutate reușitele furnizorului de apă, prezentate cele mai relevante proiectele implementate și cele demarate cu succes de la începutul anului curent precum și din anii precedenți.

Este vorba despre Proiectul-pilot ce prevede facturarea directă a serviciilor de apă și canalizare”. Grație căruia, furnizorul de apă facturează direct serviciile de apă și canalizare, consumatorilor din 12 blocuri din mun. Chișinău. La fel a fost prezentat proiectul de finalizare a etapei de proiectare şi începere a lucrărilor de construcţie pentru Reabilitarea staţiei de epurare a apelor uzate si linia nouă de tratare a nămolului”, ceea ce reprezintă încă un pas spre soluţionarea problemei nămolului şi a mirosului urât de la Staţia de Epurare. De asemenea, au fost prezentat și proiectul ce prevede reabilitarea a 140 km rețele de alimentare cu apă și 7 km rețele de canalizare.