Investiţii moderne la Staţia de Epurare din Vadul lui Vodă

196

„S.A. „Apă-Canal Chişinău”, a procurat şi instalat la staţia de Epurare Vadul lui Vodă o suflantă ultramodernă care va permite să prelucreze zilnic, mii de metri cubi apă, economisind energie electrică şi fără a produce zgomot puternic.

Potrivit lui Alexandru Josanu, şef Departamentul Apă Vadul lui Vodă, investiţia a fost mai mult decât necesară deoarece  suflanta   veche deja era uzată, fiind din anii 1975 aceasta nu mai prelucra cantitatea de apă după cerinţele şi normativele stabilite.

De menţionat că, noua achiziţie a furnizorului de apă,  va permite economisirea energiei electrice graţie construcţiei ilecoidale. Ca urmare a testării acestei suflate s-a demonstrat că pe parcursul a 24 de ore s-a reuşit economisirea energiei electrice de circa 50%.

La fel aceasta nu are nevoie să fie atât de des deservită precum cea veche, deoarece acasta poate fi programată ca ulterior să funcţioneze şi să se deconecteze automat.

Suflanta a fost procurată din Suedia şi a costat un milion lei. În paralel, la Staţia de Epurare au loc lucrări de reparaţie a decantoarelor.

Staţia de epurare Vadul lui Vodă deserveşte locuitorii din oraşul Vadul lui Vodă, dar şi câteva comune din apropiere.