Născuți de 8 martie, zi specială pentru toate doamnele și domnișoarele din lume!

185

Pentru unii angajați ai S.A. „Apă-Canal Chișinău” ziua de 8 Martie, este un prilej în plus de a marca un eveniment care nu poate fi nici decum ratat. Și asta pentru că este data la care aceștia își serbează ziua de naștere. Bărbații despre care vorbim sunt născuți într-o zi în care toată atenția, urările de bine sunt îndreptate către femei. Veniți pe lume de Ziua Internațională a Femeilor, sărbătoarea lor este eclipsată de atenția pe care bărbații o acordă, de regulă, persoanelor iubite, fie că sunt mame, bunice sau fiice, fie că soții sau prietene.

Unul dintre bărbații născuți de 8 Martie, este Vasile Movilean, care a activat la S.A. „Apă-Canal Chișinău ”, din 2012 și până prezent  în calitate de hamal. Deși la prima vedere acest angajat trebuia să ducă greutăți, făcea mai mult decât atât. Cu spor și mare drag, în tot acest timp a avut grijă ca teritoriul adiacent al sediului central al furnizorului de apă să fie curat. El are grijă ca cele peste 2000 de m pătrați să fie curați și îngrijiți ca propria casă. Ziua de muncă a omagiatului nostru începe de la orele 5 dimineața, când nici țipenie de om nu este încă la locul de serviciu.

Vasile Movilean, mai spune că îi place sa vină în zorii zilei la serviciu, și asta pentru că, aici în primele ore ale dimineții el gasește liniște și puțină tihnă pentru a-și aduna gândurile ca să vadă ce treabă mai are de făcut pe parcursul zilei.

Ce ține de ziua de naștere, angajatul se mândrește mult că este născut de 8 Martie, și îi place că poate face schimb de felicitări și urări cu doamnele și domnișoarele. Ziua de 8 Martie, spune el, deobicei începe cu un buchet de flori cumpărat pentru soția și nepoata sa, cu toate că știe că de fapt, el este eroul zilei și oricum este și el în așteptarea unui  cadou. Ba mai mult, spune domnul Vasile, că e foarte comod să fii născut de Ziua Internațională a Femeilor, deoarece această zi este cu roșu în calendar și mereu e zi liberă!

Tot născuți în această zi mai sunt încă 7 angajați ai S.A. Apă- Canal Chișinău, care își serbează ziua de naștere împreună cu toate femeile din întregul univers, de 8 Martie! Vorbim despre Pavel Costin, șofer, Leonida Toma, operator la stația de clorurare, Andrei Graur, lăcătuș la rețele, Vladimir Conovalov, lăcătuș la rețele, Vasile Pantea, lăcătuș la rețele, Mihail Ghetan, paznic și Vsevolod Morari, mașinist la instalațiile de pompare. Paradoxal sau nu, dar în această zi, își sărbătoresc ziua de naștere 8 angajați și toți sunt bărbați.