Privind ştirea „Постоянные отключения воды на Малой Малине взбесили жительницу столицы”, publicat pe site-ul Aif.md

541

Referitor la cele descrise în ştirea „Постоянные отключения воды на Малой Малине взбесили жительницу столицы”, S.A. ”Apă-Canal Chişinău” precizează următoarele:

Pe data de  23 iulie curent, ora 17.35, de către Serviciul dispeceratul central al întreprinderii, a fost înregistrat un apel telefonic privind scurgerea de apă din str. Malina Mare, 48/1. Din momentul comunicării informaţiei respective, angajaţii ACC s-au deplasat la faţa locului, executând lucrările necesare cu sistarea apei în intervalul 18.10 – 04.00.

Pe data de 24 iulie, ora 10.00,  de către SDC a fost înregistrat un apel telefonic privind scurgerea de apă din str. Malina Mare, 48, după care operativ a fost sistată apa şi efectuate lucrările respective până la ora 13.45. Consumatorii au fost asiguraţi cu apă prin intermediul autocisternei.

Muncitorii întreprinderii au  remediat aceste avarii, produse din cauza  gradului înalt de uzură al conductei de oţel cu diametrul de 500 mm, durata de exploatare al căreia fiind de peste 40 de ani.

Pe parcursul zilelor de 23 şi 24 iulie, au fost afectaţi locuitorii din câteva străzi, inclusiv: Avicena, Testemiţanu, Malina Mică, Caşu, Vîrnav, Soroceanu.

În momentul de faţă, deranjamentele la reţele au fost înlăturate. Ne cerem scuze faţă de consumatorii care au fost afectaţi de lipsa apei potabile şi îi asigurăm că acest apeduct magistral urmează a fi reparat capital în 2018.