S.A. „ Apă-Canal Chişinău” a redeschis cișmelele din Capitală, care au fost conservate pe timp de iarnă

135

Furnizorul de apă a redeschis cișmele din Parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt” și din Parcul „Scuarul Catedralei”, care au fost conservate pe timp de iarnă pentru a nu fi deteriorate de condițiile climatice.

Asfel, chișinăuienii precum și oaspeții capitalei, de azi, pot consuma apă pe gratis de cea mai bună calitate fără a cheltui bani și sta în rând să cumpăre apă îmbuteliată la tarabele imporvizate de agenții economici pe străzile capitalei.

Pe lângă faptul că oamenii își vor putea potoli setea la cișmele, în zilele cu temperaturile ridicate aceștia se vor putea răcori în sensul direct al cuvântului. Și asta grație celor 2 funcții a cișmelelor: una pentru cei care doresc să beneficieze de apă potabilă pentru băut și cea de-a doua, de răcorire. Acestea sunt dotate cu un buton și un sistem de duze prin care se pulverizează apă, foarte fin, realizând răcorirea persoanei care accesează această funcție.

De menționat că, ACC îşi propune extinderea unui sistem eficient de cișmele în zona centrală a orașului, ce ar garanta locuitorilor accesul la apa potabilă de calitate în perioada caniculară, cât şi ar reduce rândul cetățenilor sceptici în ce privește apa de la robinet, încurajând consumul apei din rețeaua publică. Modelul modern de cișmea se va încadra armonios în zonele de odihnă, amplasarea cărora fiind coordonată cu Primăria capitalei.

Precizăm că, anul trecut, în cadrul campaniei „Cişmele pentru chişinăuieni” au fost instalate 10 cișmele. S.A. „ Apă-Canal Chişinău” preconizează în perioada sezonului estival, să instaleze încă 3 cișmele dotate cu contor, conectate la rețeaua de apă potabilă a orașului și, în același timp, la rețeaua de canalizare.

Toate cheltuielile de instalare şi deservire a  cișmelelor, care sunt aduse din România sunt acoperite de către întreprindere. Prețul pentru o unitate este de 6.500 de lei.

Totodată S.A. „ Apă-Canal Chişinău”, face  un apel către toți locuitorii capitalei la bunul simț și la spiritul civic, de a păstra și nu vandaliza lucrurile bune și frumoase făcute de întreprindere pentru chișinăuieni. Oamenii sunt îndemnați să informeze furnizorul de apă în cazul în care se vor repeta situațiile neplăcute din anul trecut. Reamintim că anul trecut, mai multe cișmele  au fost vandalizate de către persoane necunoscute.  Prima dată, doar după câteva zile de la instalare au fost blocate cu gumă de mestecat, mucuri de ţigară, iar a doua oară, au fost deteriorate mecanismele.