ACC dezminte informațiile din mass-media și le califică ca fiind tendențioase!

0
266

Cu regret, în plină campanie electorală, sunt mediatizate pe larg subiecte ce țin de rețelele de apeduct și canalizare. Din păcate, prin intermediul unor actori politici, dar și reprezentanți ai societății civile, în spațiul online, dar și la tv se lansează diverse ştiri şi informații, care au drept scop dezinformarea intenționată a opiniei publice. Astfel, administrația S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” dezminte informațiile  dintr-un reportaj video de la un post de televiziune, precum că locuitorii de pe str. Mihai Sadoveanu, orașul Durlești acuză angajații furnizorului de apă de neglijență.

„În legătură cu informațiile lansate la un post tv, menționăm, că acestea nu sunt adevărate, reprezintă o dezinformare, care poate fi tratată drept atac în adresa instituției noastre. Precizăm că rețelele de apă și de canalizare de pe adresa respectivă nu sunt la balanța furnizorului de apă, iar lucrările de pozare ale rețelei de canalizare de acolo au fost efectuate de către un antreprenor, care a fost contractat de către primăria or. Durlești. Respectiv, specialiștii S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” nu poartă vină pentru tranșeele din str. Mihai Sadoveanu. De asemenea, reamintim că, nici la cancelaria furnizorului de apă, nici la Departamentul dispecerat, dar nici pe emailul întreprinderii acc@acc.md nu a fost înregistrată nici o plângere de acest tip”.

În context, calificăm acest video tendențios iar difuzarea unor asemenea informații denigratoare are drept scop subminarea autorității și credibilității ACC. Cu regret, reprezentanții postului tv nu au oferit dreptul la replică reprezentanților ACC, iar aceasta încalcă normele codului de etică a jurnaliștilor. Astfel,  acest video este incomplet, iar instituțiile mass-media care au postat sau care au preluat această știre urmează să o completeze cu informațiile prezentate de specialiștii furnizorului de apă.

Prin urmare, facem apel către, toate instituțiile mass-media să verifice orice informație ce ține de activitatea furnizorului de apă și să ofere dreptul la replică, în caz contrar, veridicitatea informațiilor prezentate poate fi pusă la îndoială. Este regretabil faptul, că unele persoane, în mod intenționat, publică informații denigratoare nefondate, care nu sunt probate și conțin subtext politic.