Administrația ACC aplică măsuri împotriva Covid-19!

0
141

În contextul stării de urgență, stabilită pe țară până la 31 mai, S.A.,,Apă-Canal Chişinău” anunță consumatorii, că se conformează cerințelor ultimelor Hotărîri a Comisiei Extraordinare Sănătate Publică și Comisiei Extraordinare Sănătate Publică a municipiului Chișinău. În acest sens, se respectă și se actualizează în permanență măsurile de combatere a virusului Covid-19, dispuse de autorități, iar activitățile care presupun interacțiunea directă cu publicul sunt minimalizate și monitorizate minuțios. Astfel, contactul direct între angajații companiei şi clienți a fost limitat. De aceea, furnizorul de apă recomandă abonaților să se adreseze pe cât posibil cu solicitări prin intermediul e-mailului sau telefonic.

Totodată, informăm că accesul tuturor persoanelor în incinta furnizorului de apă, în perioada de referință se restricționează. Astfel, depunerea cererilor și eliberarea actelor solicitate de cetățeni se va efectua prin intermediul adresei de email:acc@ac.md sau la numerele de telefon puse la dispoziție pe site-ul societății www.acc.md, sau pe pagina oficială de Facebook. Birourile şi serviciile care au activitate de relații cu publicul se vor ocupa în continuare, în cazuri excepționale, cu promptitudine, de solicitările clienților, însă accesul va fi restricționat la câte o singură persoană în încăpere.

Chiar și așa, S. A. ,, Apă-Canal Chișinău”, gestionează în continuare relația cu abonații săi atât la ghișeele Centrului comercial și asistență clienți, cât și în sistem on-line și telefonic. Pentru a asigura siguranța angajaților, dar și a vizitatorilor, chiar în fața, Centrului comercial este amplasat un tunel de dezinfecție. Tunelul acesta, propune o multiplă acțiune: un covor îmbibat cu dezinfectant care curăță tălpile încălțămintei persoanelor sau roțile tărgilor care trec prin tunel, apoi un sistem de duze care împrăștie ca un spray substanțele dezinfectante pe hainele, brațele și corpul persoanelor care trec prin tunel, fapt ce permite ,,distrugerea agenților patogeni”. Acesta pulverizează cu substanțe active ce distrug virușii și bacteriile odată ce persoana trece prin tunel. Pentru o dezinfectare totală, omul trebuie să stea în tunel nu mai mult de 5 secunde.

De asemenea, pentru o bună activitate a întreprinderii, a fost aprobat un plan de măsuri și în ceea ce privește desfășurarea activității angjaților și asigurarea siguranței lor, dar și a consumatorilor.

Angajați antrenați la muncă după program obișnuit, sunt monitorizați continuu, pe toată perioada aflării la serviciu, de către șefii subdiviziunilor privind starea sănătății și sunt dotați cu echipament de protecție (măști, mănuși și dezinfectanți etc.). La sosire la serviciu, acestora le este verificată temperatura prin intermediul camerei termografice amplasată în holul sediului. Încăperile din sediile operatorului, dar și la obiectivele strategice din dotare, în special, în locurile unde există contact direct cu persoane din exterior, toate suprafețele sunt dezinfectate periodic și sunt puse la dispoziția clienților dar și a angajaților, soluții de dezinfecție, dar și mănuși.