Agenții economici în vizorul furnizorului de apă!

0
232

Administrația furnizorului de apă monitorizează nonstop procesul tehnologic de la Stația de epurare mun. Chișinău, pentru a evita ca prin sistemul public de canalizare la stație să ajungă deversări în salvă de ape uzate cu concentrații maxime de poluanți. Și aceasta deoarece, concentrațiile de poluanți mai mari decât permite regimul de funcționare a sistemului de canalizare, pot pune în pericol buna activitate a treptei biologice a SE.

Prin urmare, administrația furnizorului de apă va intensifica verificările agenților economici din domeniul vinicol, prelucrării lactatelor, peștelui, cărnii, produselor alcoolice etc. ACC atenționează, că în cazul în care vor fi depistați agenți economici care deversează ape cu concentraţii majorate de poluanţi, aceştia din urmă, riscă să fie sistați. 

Mai mult, pentru a evita suspendarea contractelor, furnizorul de apă îndeamnă toți consumatorii care au activitatea antreprenorială să revadă procesul tehnologic și să nu deverseze substanțe care depășesc concentranțiile maximal admisibile (CMA). 

Pentru a evita situații neplăcute, numărul angajaților care monitorizează procesul tehnologic de  la Stația de Epurare , dar și graficul de lucru al acestora va fi modificat.