Angajații furnizorului de apă – în primele rânduri!

0
353

Există oameni a căror meserie este foarte importantă, în special în această perioadă. De acești oameni depinde sănătatea și siguranța altor persoane. De fapt, de ei depinde siguranță noastră, a tuturor.

Pandemia a schimbat sistemele în care muncesc oamenii. Și dacă unii angajați pot presta munca de la distanță/domiciliu, altă categorie au fost trimiși în staționare (conform art. 801, CM).  Însă, în tot calvarul provocat de această situație excepțională, există oameni care înfruntă în fiecare zi riscurile coronavirusului, fiind aproape imposibil de înlocuit.

De rând cu oamenii din linia întâi: personalul medical, farmaciștii, angajații din supermarketuri, magazine alimentare, polițiștii, pompierii și alți angajați din domeniul ordinii și liniștii publice, în perioada situației de urgență și nu numai, un rol aparte revine pe seama  persoanele care lucrează în societăți și instituții care se ocupă de prestarea serviciilor de salubritate, de curățenie în locurile publice, de asigurare a serviciilor de termie, de gaze și, nu în ultimul rând, de asigurarea celui mai vital produs – apa!

Mai mult ca atât, în condiţiile în care epidemia de coronavirus se extinde cu repeziciune, provocările cele mai mari sunt, însă, pentru întreprinderile care nu pot opri fluxurile de producţie. Și cum prestarea unuia dintre cele mai importante servicii ca alimentarea cu apă și evacuarea apei uzate  nu poate fi sistată, riscul la care se expun angajaţii S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” este cu atât mai mare. Acești oameni lucrează în regim non-stop, făcându-și meseria cu înaltă responsabilitate

Cu certitudine, că de profesionalismul acestor oameni depind viețile altor oameni, dat fiind faptul, că produsul final – apa,  împreună cu spălatul pe mâini este pe locul întâi în prevenirea răspândirii infecției de COVID-19. Aplaudăm și  mulțumim pe această cale tuturor angajaților, care activează în această perioadă, astfel contribuind la eforturile comune de combatere a acestui virus.