Angajaţii S.A. „Apă-Canal Chişinău” participă la salubrizarea Capitalei în ajunul Sfintelor Sărbători de Paști

0
384

Circa 15 angajați ai S.A.„Apă-Canal Chișinău”, înarmaţi cu ustensilele necesare cum ar fi mături, hârleţe, lopeţi, greble şi saci de polietilenă, au strâns și evacuat timp de câteva ore cel puțin 16 tone de gunoi din perimetrul strazii Albișora 25, mai exact drumul de acces spre piața Agricolă din strada în cauză.

Astfel, colaboratorii întreprinderii au adunat o bună parte din gunoiul existent în această zonă, l-au stocat în saci de polietilenă, separat pentru articolele din plastic, sticlă, hârtie, și cu ajutorul a patru autospeciale acesta a fost evacuat.

De menționat că salubrizarea teritoriilor adiacente întreprinderii dar și cele lasate de izbeliște va continua și în următoarele zile, inclusiv specialiștii furnizorului de apă vor participa și sâmbătă, 31 martie la Campania de curățenie anunțată de Primăria Municipiului Chișinău.

De altfel, asemenea acţiuni de salubrizare nu sunt ceva nou pentru angajații furnizorului de apă. An de an, specialiștii de la întreprindere salubrizează albia râului Bâc, dar și terenurile adiacente, în preajma cărora sunt amplasate obiectivele strategice ale S.A.„Apă-Canal Chișinău”.

Întrucât o bună parte din angajații furnizorului de apă sunt antrenați în serviciu 24×24 de ore, s-a decis ca procesul de salubrizare să nu fie  efectuat doar în zilele de odihnă, dar și în timpul săptămânii. Pentru ca rezutatele să fie unele vizibile, salubrizarea se va efectua pe diferite arii.

De rând cu colaboratorii antrenaţi în acţiunile de salubrizare a capitalei, care au la îndemână uneltele necesare pentru a munci productiv pe parcursul zilei, în acest proces vor fi  antrenate mai multe unități de transport de capacitate mare din dotarea întreprinderii.

Reamintim că S.A.„Apă-Canal Chișinău”, în fiecrae an participă la salubrizarea teritoriilor adiacente întreprinderii dar și a altor teriitorii municipal.