Angajaţii S.A.„Apă-Canal Chişinău” participă la salubrizarea râului Bîc

0
1414

Sute de angajaţi ai S.A.„Apă-Canal Chișinău”, înarmaţi cu mături, hârleţe, lopeţi, greble şi saci de polietilenă, strâng, gunoiul din perimetrul râului Bâc.  Chiar de la prima oră a acestei zile, pe ambele maluri ale râului, colaboratorii întreprinderii au adunat o bună parte din gunoiul existent în această zonă a râului. Salubrizarea a început de la str. Mihai Viteazul și va continua până la str. Ismail. De altfel, asemenea acţiuni de salubrizare nu sunt ceva nou pentru angajații furnizorului de apă. An de an, specialiștii de la întreprindere salubrizează albia râului Bâc, dar și terenurile adiacente, în preajma cărora sunt amplasate obiectivele strategice ale S.A.„Apă-Canal Chișinău”.

Întrucât o bună parte din angajații furnizorului de apă sunt antrenați în serviciu 24×24 de ore, s-a decis ca procesul de salubrizare să nu fie  efectuat doar în zilele de odihnă, dar și în timpul săptămânii. Pentru ca rezutatele să fie unele vizibile, salubrizarea se va efectua pe diferite arii, într-o perioadă mai îndelungată. Astfel, în prima zi de lucru, salariații ACC vor colecta gunoiul cuprins în perimetrul străzilor Mihai Viteazul și Petru Rareș.

De rând cu colaboratorii antrenaţi în acţiunile de salubrizare a capitalei, care au la îndemână uneltele necesare pentru a munci productiv pe parcursul zilei,  în acest proces sunt antrenate și zece unități de transport de capacitate mare din dotarea întreprinderii.

Gunoiul colectat de către angajații ACC va fi stocat în saci de polietilenă, separat pentru aticolele din plastic, sticlă și hârtie.

Totodată, colaboratorii de la S.A.„Apă-Canal Chişinău” sunt  indignaţi de atitudinea iresponsabilă a celor ce poluează albia râului Bâc, mai cu seamă a angajaţilor întreprinderilor din zona respectivă, deoarece an de an, aruncarea gunoiului continuă.

După opinia a salariaţilor S.A.„Apă-Canal Chișinău”, la aceste acțiuni ar fi binevenită antrenarea obligatorie a agenţilor economici, care gestionează întreprinderile amplasate pe ambele maluri ale râului Bîc şi nu doar ocazional, ci permanent.