Apa plată îmbuteliată, afacerea secolului

0
54

Din ce în ce mai mulți oameni investesc sume mari în apa plată îmbuteliată. Mulți nu știu însă că este considerată cea mai mare înșelătorie a secolului. Și una chiar profitabilă. Poate crezi că dacă dai banii pe apa plată, e mai sănătoasă. Cu cât apa este mai scumpă, cu atât te ajută mai mult. În realitate, situația este un pic mai complicată decât atât, iar beneficiul pentru sănătate este departe de a fi proporțional cu costul. Apa plată îmbuteliată nu e mai sănătoasă, indiferent de ce ai auzit. Să nu mai punem la socoteală impactul asupra mediului pentru dependența ta de apă plată îmbuteliată. Ai în vedere că, doar în SUA, industria de apă a generat aproape două mii de tone de plastic. În contextul în care aproximativ 780 de milioane de oameni de pe planetă nu au acces la apă curentă, noi ignorăm cu entuziasm acest privilegiu al civilizației. Apa plată îmbuteliată și apa de la robinet sunt aproape imposibil de distins de către majoritatea oamenilor, fapt confirmat și prin intermediul unui studiu realizat în 2011.

Costurile îmbutelierii de apă plată sunt absurde, în raport cu beneficiile. Doar în SUA, aceasta este o industrie de o sută de miliarde de dolari pe an. Faptul că apa plată ajunge uneori ori să fie mai scumpă decât benzina, mai scumpă decât un litru de lapte, este ofensator. Raportat la apa de la robinet, apa îmbuteliată este de aproximativ două mii de ori mai scumpă. Cu toate acestea, mulți oameni sunt de părere că apa potabilă nu prezintă niciun pericol și nu este mai bună decât cea îmbuteliată. Nu te-ai aștepta ca apa din sticle să vină, de fapt, cu riscuri mai mari. Nu de alta, dar apa potabilă de la o stație de tratare este testată constant. La apa îmbuteliată, nu ai această siguranță. În plus, apa din sticle de plastic are mari șanse să conțină microparticule de plastic, pe care le înghiți.

Drept urmare, cumpărând apă plată îmbuteliată faci trei lucruri nocive deodată: contribui la poluarea planetei, susții această afacere profitabilă și nici măcar nu ești mai sănătos. (sursa: playtech.ro)