Atenție! Nu amânați verificarea contoarele pentru apă rece și caldă dacă acestea au expirat!

0
826

Verificarea metrologică a contoarelor de apă rece și caldă din apartamente este o obligaţie care-i revine fiecărui proprietar. Astfel, o dată la cinci ani, contoarele pentru apă trebuie verificate, pentru a obține un nou buletin de verificare metrologică. Aceasta  este o cerință, căci o dată ce este verificat, contorul va indica consumul real de apă. Pentru cei care locuiesc la casă, condiţiile legale sunt aceleaşi. Verificarea contoarelor de apă rece și apă caldă o puteți efectua prin depunerea cererii în biroul 101, sediul central al furnizorului de apă, str. Albișoara, 38. Doritorii trebuie să prezinte un act emis de gestionarul fondului locativ în care este indicat consumul curent și indicii contorului.

S. A. „Apă-Canal Chișinău” are două puncte de recepție, care asigură calitate și rapiditate. Punctele de recepție a contoarelor de apă pentru verificare metrologică şi reparaţie este Centrul commercial și asistență clienți, sediul central din str. Albişoara, 38 și Laboratorul de verificare metrologică a contoarelor de apă din str. Lunca Bîcului, 24. De obicei, verificarea se efectuază în decurs de trei zile. Verificarea lor se face la standuri specializate.

Pentru a nu rămâne fără apă, cât durează verificarea metrologică, specialiștii de la ACC instalează solicitantului contoare provizorii. După verificare, dacă apometrele sunt în regulă, se trece la remontare şi sigilare, iar proprietarului i se înmânează buletinul de verificare metrologică. În cazul în care apometrele nu sunt în regulă, adică nu înregistrează cum trebuie cantitatea de apă care trece prin ele, atunci ele sunt reparate.

În acest context, administrația furnizorului de apă precizează că pentru informaţii suplimentare Vă puteţi adresa la Punctul de recepţie a contoarelor de apă pentru verificare metrologică şi reparaţie: tel. 256-776 sau la atelier: tel. 47-36-51. De asemenea, puteti să lăsați un mesaj pe adresa electronică acc@acc.md, sau pe pagina oficială de pe facebook.com.