Cele trei cişmele vandalizate săptămâna trecută au fost reparate

0
1170

Ca urmare a solicitărilor parvenite din partea consumatorilor, specialiştii S.A. „Apă-Canal Chişinău” au reparat cişmele vandalizate săptămâna trecută. Amintim, că acum câteva zile în mod repetat au fost vandalizate 3 cişmele, două din Parcul Valea Morilor şi una din Grădina Publică Ştefan cel Mare, ultima nici măcar nu era dată exploatare.

Ţinând cont că,  la cișmeaua unde a avut loc inaugurarea a fost deteriorat mecanismul și curgea continuu, la cea de lângă plajă a fost furată o piesă din mecanismul de deschidere, iar la a treia a fost deteriorat tot mecanismul, speciliaştii noştri au fost nevoiţă să înlocuiască practic sistemle tehnice în totalitate.  

Până acum au fost date în exploatare 9 cișmele din cele 13 planificate. În contextul, celor întâmplate, adminsitraţia furnizorului de apă va decide dacă va mai continua instalarea cişmemlelor. Cheltuielile pentru instalare și consumul de apă sunt suportate de S.A. „Apă-Canal Chișinău” . Cișmelele au fost aduse din România. Prețul pentru o unitate este de 6.500 de lei.

Amintim că, în mod repetat, trei cişmele au fost vandalizate de către persoane necunoscute.  Prima dată, abia după câteva zile de la instalare au fost blocate cu gumă de mestecat, mucuri de ţigară, a doua oară, însă au fost deteriorate mecanismele în totalitate.