Circa 140 de cazuri de îngheţ a branşamentelor şi a apometrelor au fost înregistrate în capitală

0
1167

Gerul din ultimele zile a lăsat fără apă mai mulţi locuitori ai capitalei, după ce sute de instalaţii de apă neprotejate au îngheţat. La Serviciul dispeceratul central al S.A. „Apă-Canal Chişinău” au fost înregistrate în total 140 de cazuri de îngheţ a branşamentelor şi a apometrelor. Echipele de intervenţii merg la adresele vizate pentru a remedia problemele apărute.

În pofida recomandărilor şi avertizărilor lansate de către reprezentanţii întreprinderii, de la începutul anului curent, în municipiul Chişinău, au fost înregistrate 105 cazuri de apometre îngheţate şi 33 cazuri de îngheţ a branşamentelor.

În contextul avertizărilor lansate de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, S.A. „Apă-Canal Chişinău” reaminteşte consumatorilor că în perioada rece a anului este necesar să fie întreprinse măsurile necesare pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de îngheţ a branşamentelor şi apometrelor.

Astfel, pentru a diminua la minimum neplăcerile cauzate de aceste probleme, consumatorii trebuie să asigure protecţia şi integritatea fizică a căminului de apometru, a contorului şi subsolurile blocurilor contra îngheţului, iar gestionarii să termoizoleze regulamentar gurile de acces la revizii, reţelele interioare de canalizare şi branşamentele.

Totodată, specialiştii întreprinderii atenţionează şi despre respectarea normelor în construcţie de pozare şi exploatare a conductelor, termoizolarea corectă a contoarelor de apă rece. It’s quite readily available a true love. Pentru evitarea unor avarii, precum şi a unor cheltuieli inutile, e necesar ca să fie izolate cu materiale speciale branşamentele şi apometrele, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă. De asemenea, capacul de acces care închide căminul trebuie să fie foarte bine îngheţat ermetizat. Gestionarii fondului locativ sunt obligaţi să păstreze aceste bunuri.

În cazul în care aceste condiţii nu vor fi respectate, responsabilitatea pentru sistarea ulterioară a furnizării serviciilor de alimentare cu apă, ca urmare a îngheţării instalaţiilor de contorizare, va interveni indiscutabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here