Cișmelele de la Valea Morilor vandalizate la o săptămână de la instalare!

0
1106

Cișmelele de la Valea Morilor şi din str. Columna, date în exploatare acum o săptămână, au fost deja vandalizate, susţine directorul general al S.A. „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța. Potrivit acesteia, în cișmele au fost găsite mucuri de țigară și gumă de mestecat, astfel fiind blocat sistemul de scurgere a apei. Totodată cineva a încercat să scoată robinetul de la cișmeaua instalată în Scuarul Catedralei,  și chiar să o demonteze.

„Drept motiv al faptului că suntem unde suntem la capitolul dezvoltare economică, socială și culturală, mulți consideră că este factorul politic. Nu pot să înțeleg de ce atunci când se face ceva pentru confortul fiecărui cetățean, nu în folosul doar a unora, nu avem bunul simț de a păstra. Atâta timp în societatea noastră nu va fi apreciat și păstrat ceea ce avem, și munca altor persoane, noi nu avem nici o șansă…De ce unii consideră că poți sa-ţi bați joc de munca altuia”, a scris Veronica Herța pe Facebook. Deocamdată, au fost instalate 4 din cele 13 planificate, și anume la Valea Morilor, Scuarul Catedralei și Scuarul Europei.

S. A. „Apă-Canal Chișinău” anunță că deja cișmelele au fost reparate și aduse în ordine, locuitorii capitalei pot bea apă potabilă de la fântânile publice. Furnizorul de apă din Chișinău planifică să amenajeze în zona centrală a capitalei încă 10 cișmele, în cadrul campaniei „Cișmele pentru chișinăuieni”. Cișmelele sunt importate din România şi au fost instalate din banii întreprinderii.