Comunicat cu privire la suspendarea executării lucrărilor planificate de reabilitare a reţelelor de apă, în legătură cu răspândirea infecției cu coronavirus COVID-19

0
553

       În contextul răspândirii infecţiei cu coronavirus COVID-19 la nivel international, dar şi al unui număr mic de cazuri în Republica Moldova, cazuri care nu au nicio legătură cu întreprinderea noastră, administraţia S.A. ,,Apă-Canal Chişinău” a luat decizia de a suspenda pe o perioadă nedeterminată executarea lucrărilor planificate de reabilitare a reţelelor de apă, proces care ar conduce la sistarea apei în mun. Chişinău şi suburbiile acestuia.

       Concomitant, menţionăm, că măsurile de prevenţie sunt esenţiale pentru evitarea contractării virusului COVID-19. Măsurile de igienă specifică ca spălarea mâinilor cu săpun şi apă, spălarea feţei, folosirea dezinfectanţilor pe bază de alcool şi clor, sunt eficiente şi obligatorii, iar tratarea cu responsabilitate a situaţiei actuale de la nivel mondial, ca evitarea aglomeraţiilor şi purtarea măştii de protecţie, ajută la evitarea şi diminuarea stărilor fireşti de frică, panică şi nelinişte, asociate acestui virus.

       S.A. ,,Apă-Canal Chişinău” recomandă tuturor angajaţilor săi, care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecţie cu coronavirus COVID-19 sau au intrat în contact cu persoane testate pozitiv cu acest virus, să rămână în izolare voluntară la domiciliu pentru o  perioadă de 14 zile şi să evite contactul cu alte persoane.    Dacă în acest interval apar simptome, precum febra, cefalee, tuse seacă, persoana este obligată să apeleze Serviciul de urgenţă 112 şi să informeze administraţia întreprinderii.

       Mai mult, recomandăm tuturor persoanelor care prezintă simptome de gripă să rămână în izolare voluntară la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.       

       De asemenea, recomandăm tuturor angajaţilor întreprinderii să acţioneze calm şi responsabil, stările de îngrijorare excesivă sau de panică împedicând reacţiile adecvate la o situaţie care poate fi gestionată atât de organele competente, cât şi de fiecare dintre noi.

       Operatorul pune pe primul plan siguranţa clienţilor şi angajaţilor întreprinderii şi, în funcţie de evoluţia situaţiei şi de deciziile autorităţilor centrale, vom adopta toate măsurile care se impun.