S-a stins prea devreme… Adio Mihail Ocinschi!

0
303

    S.A. „Apă-Canal Chişinău”, în aceste momente de grea încercare, este alături de familia, rudele şi prietenii regretatului Mihail Ocinschi, coleg de nădejde, care şi-a consacrat viaţa, muncind de-a lungul a 45 de ani cu multă abnegaţie, responsabilitate şi devotament, contribuind mult la dezvoltarea întrerpinderii.  Colegialitatea şi colectivismul – particularităţi, care, îndeosebi, au stat la temelia activităţii pe tot parcursul vieţii.

    Şi-a făcut studiile la Institul Politehnic din Chişinău. După absolvire a muncit în mai multe domenii ale economiei naţionale, fapt ce a  permis colegului nostru să realizeze    numeroase activități de succes. Din 1973 a început să activeze la S.A. „Apă-Canal Chişinău”, în calitate de inginer mecanic la stația de Epurare, iar din 1987 a fost ales președinte al Comitetului sindical. Anume această funcție l-a marcat, căci în cei 31 de ani de activitate mereu a fost un lider competent și exigent, loial și onest. De-a lungul anilor a fost un promotor înflăcărat, care a reușit să semneze cu Angajatorul Contractul colectiv de muncă, care a garantat angajaților diverse facilități, condiții de muncă decente, îmbunătățiri garantate și drepturi respectate, la un nivel mult mai înalt decât cele oferite de stat, respectând cu strictețe legislația în vigoare.

    La ințiativa regretatului, Mihail Ocinschi, începând cu anul 1989, la întreprindere s-a înrădăcinat o frumoasă tradiție, consemnarea ,, Zilei veteranilor întreprinderii”. An de an cu această cu ocazie s-au organizat serate omagiale.  Truda lui Mihail Ocinschi a fost răsplătită pe deplin, căci în 2010 a fost decorat cu ordinul ,, Gloria Muncii”.

    Colectivul şi Administraţia S.A. ,,Apă-Canal Chişinău”, vor păstra cu profund respect şi deosebită recunoştinţă amintirile despre cel, care a fost Mihail Ocinschi, o personalitate de înaltă ţinută civică, curat la suflet, principial, exigent, cu o energie debordantă şi cu o capacitate de muncă de invidiat.

    Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace.