Conducta de apă din strada V. Alecsandri este remediată de urgenţă. Consumatorii sunt asiguraţi cu apă potabilă prin intermediul autocisternelor!

0
1312

În cursul nopţii de 25 iunie curent,  pe str. V. Alecsandri 105 a fost înregistrată o avarie la reteua de apeduct. Motivul scurgerii de apă este o defecţiune a piesei de racordare a unei conducte cu diametru 32 mm. Serviciul dispeceratul central al întreprinderii a fost informat despre scurgerea respectivă printr-un apel telefonic. Prin urmare, angajaţii furnizorului de apă au sistat apa de urgenţă. Fiind aceste lucrări extrem de complicate, mai mulţi consumatori de pe străzile Vasile Alecsandri, Veronica Micle şi S. Puşkin au fost debranşati de la apă. Pentru a nu crea incomodităţi consumatorilor, angajaţii furnizorului de apă au pus la dispoziţie cisterne cu apă. Până la finalizarea lucrărilor, o astfel de cisterna este amplasată pe strada Vasile Alecsandri, 20. La necesitatea numărul autocisternelor poate fi sumplimentat.  Tronsonul afectat va ri reconectat le reţeaua de apeduct municipal până la sfârşitul acestei zile.

Din momentul comunicării informaţiei despre avariere, angajaţii S.A. “Apă-Canal Chişinău” (ACC) au verificat adresa indicată pentru intervenirea promptă. La examinarea avariei se apreciază impactul acesteia  asupra  consumatorilor și  al funcţionării reţelelor de alimentare cu apă din zona respectivă  cum ar fi: inundarea  obiectivelor, durata lipsei apei în rezultatul scurgerilor puternice etc. Un alt aspect important este şi pregătirea mijloacelor de producţie. Din aceste motive, lucrările propriu-zise au demarat în dimineaţa zilei de astăzi. În momentul de faţă, muncitorii întreprinderii efectuează  lucrări de remediere a acestei avarii, produse din cauza defecţiunii conductei din polietelenă, cu diametrul de 300 mm.

În ultimii ani, specialistii de la S.A. „Apă-Canal Chişinău”, au reuşit să reducă pierderile de apă cu aproape 20 la sută. Acest fapt se datoreaza reabilitarii apeductelor și investițiilor din ultimii ani, efectuate de către  municipalitate şi furnizorul de apa.

Examinarea  și  verificarea în teren a avarierilor este efectuată de către echipele operative din cadrul Serviciului dispeceratul central, care activează nonstop.  Imediat ce sunt localizate, echipele de muncitori își planifică acțiunile de remediere a avariilor.

Din cauza complexităţii şi gravităţii avarierilor semnalate, nu toate scurgerile pot fi înlăturate în aceeași zi, iar simplul fapt, că unele avarii se remediază un timp mai îndelungat, nu înseamnă că specialiștii își neglijează obligațiunile de serviciu.

Pecizăm că, pentru  26 iunie, la moment, de către Serviciul dispeceratul central sunt deschise 40 fişe de lucru pentru lichidarea avarierilor la reţelele de apă, produse pe mai multe străzi din capitală. În scopul executării unor lucrări de remediere a avarierilor la reţele, pe câteva străzi sunt prevăzute deconectări de apă (vezi rubrica Deconectări pe site-ul întreprinderii – www.acc.md).