Conducta de apă din strada V. Pîrcălab a fost remediata. Pentru a urgenta remedierea avariei, lucrările de reparaţie au fost efectuate în timpul nopţii!

0
1245

Avaria produsă pe 9 august la intersecţia străzilor V. Pîrcălab şi Veronica Micle a fost remediată cu succes. O echipă de intervenție de la S. A. “Apă-Canal Chișinău” a efectuat lucrări de remedieri avariei pe parcursul nopţii, astfel, pe 10 august în jurul orei 03.00,  tronsul afectat a fost reconectat la serviciul public de alimentare cu apă. Cauza inundaţiei a fost spargerea unui apeduct magistral cu diametrul de 250 mm. Vorbim despre o conductă cu un grad înalt de uzură, aceasta datând din anul 1975. Deoarece vorbim despre un apeduct cu diametru mare, localizarea avariei a fost mai dificilă, iar în rezultat o porţiune de stradă a fost practic inundată. Imediat ce a fost localizată avaria, prin închiderea vanelor de delimitare, apa acumulată în conductă, a continuat să se revarse la suprafaţă până la golirea complete a reţelelor. Consumatorii confundă aceste lucruri şi în majoritatea cazurilor în neştiinţă de cauză acuză furnizorul de apă de faptul că nu intervine la timp şi tone de apă curg pe drum.  În astfel de condiţii locuitorii capitalei atribuie aceste scurgeri de apă drept pierderi pe care le achită pe nedrept. Mai mult fac referire la diferenţa de volum  înregistrată de contoarele de apă. Ţinem să precizăm că este vorba despre două ipoteze diferite.

La examinarea avariei s-a apreciat impactul acesteia  asupra  consumatorilor și  al funcţionării reţelelor de alimentare cu apă din zona respectivă  cum ar fi: inundarea  obiectivelor, durata lipsei apei în rezultatul scurgerii puternice etc. Un alt aspect important a fost şi pregătirea mijloacelor de producţie. Pentru a urgenta remedierea avariei, lucrările propriu-zise au demarat în timpul nopţii. În rezultat, scurgerea s-a reparat prin înlocuirea a ccirca 6 m de apeduct.

În ultimii ani, specialistii de la S.A. „Apă-Canal Chişinău”, au reuşit să reducă pierderile de apă cu aproape 20 la sută. Acest fapt se datoreaza reabilitarii apeductelor și investițiilor din ultimii ani, efectuate de către  municipalitate şi furnizorul de apa.