Conducta nouă de apă din strada Albișoara va fi pozată pe parcursul acestei zile. Consumatorii sunt asigurați cu apă potabilă prin intermediul autocisternelor

0
288

Deși inițial, furnizorul de apă, anunța finalizarea lucrărilor planificate din str. Albișoara  în dimineața acestei zile, reabilitarea noului tronson de apeduct va continua pe tot parcursul zilei.  Acest fapt se datorează, gravității executării lucrărilor de pozare a unui nou apeduct cu d-600 mm, situat la intersecția străzilor Dimitri Cantemir, Albișoara, Ismail din capitală. În rezultat, furnizorul de apă a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile pentru consumatorii din strada Albişoara, 8-16, inclusiv cu fracţii. Aceștia, însă sunt asigurați cu apă potabilă prin intermediul autocisternelor.

Specialiștii ACC își aduc scuzele de rigoare pentru incomoditățiele create și dau asigurări că vor reconecta la apă, consumatorii afectați de lispa apei până la sfârșitul zilei.   Pentru informaţii suplimentare Vă puteţi adresa la Serviciul dispeceratul central tel. 022-25-66-66 sau 022-85-77-77.

Precizăm, că noul apeduct are o lungime de circa 40 de metri și alimentează cu apă potabilă circa 20 blocuri și 10 agenți economici din perimetrul străzilor sus-menționate. Scopul acestor lucrări este asigurarea în perimetrul respectiv cu o rețea de rezervă inelară.  Vechea țeavă a cedat din cauza gradului înalt de uzură. Noul tronson de apeduct este din polietelenă, cu diametru 400 mm, și are o garanție de cel puțin 50 de ani.
Pe parcursul lucrărilor de reabilitare nici un consumator casnic din cele aproape 20 de blocuri de locuit precum și centrele comerciale din zonă nu au avut de suferit și asta pentru că apa nu va fi sistată. Doar acum, la final, când au loc lucrări de reconectare la apeductul nou construit, unii consumatori au rămas fără apă.
Deşi pe moment toate aceste reparaţii creează disconfort consumatorilor, datorită acestor intervenţii se vor reduce la maximum scurgerile de apă, sporind calitatea serviciilor prestate de furnizorul de apă pe o perioadă îndelungată. Toate aceste lucrări sunt coordonate cu municipalitatea.

În timpul lucrărilor, nici asfaltul nu a fost  deteriorat, iar traficul rutier nu a fost sistat, datorită faptului că, conducta nouă este pozată într-o țeavă de protecție.
Pentru reabilitarea tronsonului de apeduct S.A. „Apă-Canal Chişinău” a alocat din sursele proprii 187500 mii lei.