Consumul de apă s-a majorat cu 10%

0
226

       De la începutul sezonului cald, locuitorii municipiului Chişinău au început să consume mai multă apă decât în celelalte perioade ale anului. Asfel, comparativ cu lunile de primăvară, în lunile iunie și iulie se atestă o creștere a consumului de apă cu circa  cu circa 10%.

        Astfel, potrivit datelor oferite de Departamentul Dispecerat al întreprinderii, pe parcursul lunii mai  consumul de apă a constituit 172 mii m3/zi , în iunie 185, iar în  iulie -199 ceea ce înseamnă o creştere cu circa 15 mii m3, în mediu fiind înregistrat consum zilnic de 185 mii m3.

        În aceeaşi perioadă, la solicitarea consumatorilor în luna mai au fost livrate prin autocisterne 38 m3 apă, iar în iunie 178 m3 , aceasta însemnând o creștere cu 40%.

        Specialiştii S.A. „Apă-Canal Chişinău” explică creşterea esenţială a consumului de apă prin înregistrarea temperaturilor caniculare, cât şi utilizarea apei mai cu seamă în suburbiile capitalei în scop de irigare.

        Chiar şi în aceste condiţii, angajaţii ACC dau asigurări că fac faţă solicitării, capacitatea maximă a instalaţiilor fiind 450 mii m3/zi, consumatorii conectaţi la apeductul central având apă la robinete fără întrerupere.