Continuă modernizarea Stației de epurare mun. Chișinău

0
582

Lucrările de modernizare a Stației de epurare a apelor uzate s-au mișcat din loc, după ce primarul general al capitalei, Ion Ceban, a efectuat o vizită de inspectare la SE și a solicitat mai multă implicare din partea administrației. Directorul general interimar al S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” a prezentat un nou orar pentru desfășurarea lucrărilor. Proiectul urmează a fi încheiat până la sfârșitul lunii mai a anului viitor.


Lucrările de reabilitare a Stației de epurare din Chișinău au fost realizate până acum în proporție de 30 la sută.


Anatolie Lichii, directorul general interimar al S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”:  Chiar și în situația de pandemie, în care ne-am pomenit cu toții, continuă lucrările pentru  modernizarea Stației de epurare. Pe șantier lucrează zilnic, dacă până la carantină – 85-87 de persoane, acum lucrează maximum 40 de persoane.


De asemenea, au fost înregistrate progrese și la lucrările de reabilitare a bazinelor de aerare.


Astfel, la bazinele de aerare nr.1 și nr. 2  au fost deja montate sistemele de aerare din inox. Bazinele nr. 3 și 4 au fost curățate complet și acum încep lucrările de montare a sistemului de aerare de tip nou, modern, care va contribui la reducerea consumului de energie electrică și la o mai bună tartare a apei pentru îmbunătățirea calității apei deversate în râul Bâc. Aici va fi construită o stație de tratare a nămolului de tip nou, lucrările fiind mai avansate, comparativ cu celelalte obiective, a subliniat Anatolie Lichii.

Lucrările de modernizare a Stației de epurare urmau să fie încheiate în luna iunie curent, însă, din anumite motive de producție, procesul a stagnat. Menționăm, că SE a fost construită în anii 60 ai secolului trecut. Valoarea proiectului de reabilitare este de 24 mil EUR, bani oferiți de BERD, BEI și Uniunea Europeană.

Sursa: NTV Moldova