Despre canalizare, altfel sau ,,Faceți cunoștință cu Mâzgotar!”

0
668
Faceți cunoștință cu Mâzgotar!

Vă invităm să faceți cunoștință cu Mâzgotar. Îi place să se aventureze până în adâncurile canalizării orașului, dar șervețelele umede aruncate îi pun cam multe piedici. Play video cu sunet.

Опубликовано Apa Nova Bucureşti Среда, 30 октября 2019 г.

Sistemul de canalizare îndeplineşte toate lucrările „murdare” din circuitul apei orașului, rolul acestuia fiind esențial în buna funcționare a orașului or, o canalizare funcțională înseamnă apă curată, mediu agreabil atât pentru sănătatea publică, cât şi pentru dezvoltarea durabilă.

Aşadar, după folosire, apa uzată ajunge în rețeaua de canalizare, de unde începe transportul ei către procesul de epurare. Deșeurile solide, aduse accidental sau cu bună ştiinţă în rețeaua de canalizare, ca urmare a folosirii necorespunzătoare a acesteia, contribuie la formarea blocajelor pe traseu, care conduc la apariția:
– refulărilor sistemului;
– mirosurilor neplăcute;
– tasărilor, fisurilor;
– surpărilor etc.

În concluzie, menţionăm, că este nevoie de mobilizarea tuturor pentru folosirea responsabilă a sistemului de canalizare, ceea ce înseamnă să ne apărăm propriul confort și mediul înconjurător, lucru care necesită a fi învățat de la cele mai mici vârste.       

În cele ce urmează, vă prezentăm filmuleţul animat ,,Faceți cunoștință cu Mâzgotar!”, o producţie a colegilor noştride la Apa Nova Bucureşti, despre pericolul aruncării în sistemul de canalizare a oraşului a şerveţelelor umede, obiectelor tari, precum şi a substanţelor nocive. Aparent inofensive, acestea devin cei mai mari dușmani ai canalizării și pot cauza defecțiuni ale acesteia, cu efecte extrem de neplăcute şi care contribuie la formarea dopurilor pe acest traseu și blocarea fluxului de colectare și transport a apelor uzate.