Furnizorul de apă activează în regim normal, iar toți consumatorii sunt alimentați cu apă non-stop

0
365

Odată cu încetarea stării de urgență, furnizorul de apă și-a reluat activitatea în forță.

Astfel, începând cu această săptămână, au fost reîncepute conectările la serviciul de apă și canalizare și lucrările planificate la rețeaua de apeduct și canalizare.

Mai mult, în cadrul Centrului comercial și asistență clienți, consumatorii pot  obţine răspunsuri la orice întrebare ce ţine de domeniul alimentării cu apă şi de canalizare, începând cu solicitarea elaborării condiţiilor tehnice pentru alimentare cu apă şi de canalizare, coordonarea proiectelor de construire a sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare, perfectarea contractelor de livrare a apei potabile şi evacuare a apelor uzate, verificarea contoarelor, până la achitarea facturilor pentru serviciile prestate.

Mai mult, administrația S.A. ,,Apă-Canal Chişinău” aduce la cunoștință tuturor abonaților că Stațiile de pompare a apei, Stația de Apă Nistru, Stația de tratare a apei, dar și alte instalații din dotare activează la parametri normali. Prin urmare, toți consumatorii Operatorului sunt asigurați cu servicii de apă și canalizare de calitate 24 din 24 de ore. Totul se datorează echipelor de intervențiii ale Departamentului dispecerat, care asigură buna desfăşurare a proceselor de alimentare cu apă şi preluare a apelor uzate. Pentru a acţiona cu promptitudine,  numărul echipelor de intervenţie este menţinut. Echipele de intervenţie acţionează rapid, pentru ca toate avariile sau disfuncţionalităţile apărute în sistemul de alimentare cu apă să fie remediate în timp util, iar abonaţii societăţii să poată beneficia de serviciile noastre la parametri optimi. Atenționăm consumatorii că pe site-ul întrepriderii acc.md sunt afișate toate avariile care se înregistrează la rețeua de apă și canalizare, dar și timpul de remediere al acestora.

De asemenea, toate apelurile către telefoanele Departmanetului dispecerat 022-256-666 sunt preluate non-stop.

Conform  informaţiei de ultimă oră, anunţăm, că nivelul apei în râul Nistru este de 11,0 m, nivel ce permite funcţionarea Prizei de apă Nistru, de la care se alimentează Chişinăul.

Menţionăm că, zilnic, sunt distribuiţi peste 200 mii m3 de apă, iar cel mai critic nivel  al apei râului Nistru a constituit 8,1 m şi s-a înregistrat doi ani consecutiv în perioda caniculară.