Furnizorul de apă avertizează rău-platnicii!

0
892
S.A. „Apă-Canal Chişinău” avertizează toţi consumatorii să achite în cel mai scurt timp datoriile curente pentru apa consumată.  Cei care nu se vor conforma și continua să aibă datorii pentru consumul de apă, riscă să fie debranșați de la reţea. De aceea, rău-platnicii sunt îndemnați să îşi achite facturile. Mai mult, începând cu luna iulie, pe facturile pentru serviciile de apă și canalizare va fi  tipărit avizul de deconectare pentru consumatorii non-casnici şi casnici.
Prin urmare: „În cazul neachitării facturii, în decurs de 10 zile calendaristice de la data limită de achitare indicată în ea, în conformitate cu pct. 141 din „Regulamentul cu privire la serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare”, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 271/2015, vom deconecta de la reţeaua de alimentare cu apă şi/sau canalizare instalaţiile interne ale dvs. Reconectarea  la reţelele de alimentare cu apă şi/sau canalizare va fi posibilă doar după înlăturarea cauzelor care au condus la deconectare şi  după achitarea tarifului pentru reconectare.”
ACC reiterează că neachitarea facturilor,  nu ii va scuti pe datornici de obligaţiunile contractuale față de furnizorul de apă, iar pentru a nu fi aplicate acțiuni precum chemarea în instanţa de judecată, executarea silită, interdicția de a părăsi țara, sechestrarea bunurilor, acțiuni ce presupun cheltuieli suplimentare încasate din contul datornicilor, rău-platnicii sunt invitați sa-și achite în termen restrâns datoriile.