În atenția consumatorilor! Nu uitați să tramsmiteți indicii contoarelor pentru apă rece

0
992

Administrația furnizorului de apă îndeamnă consumatorii să utilizeze platforma de autocitire prin care consumatorii beneficiază de posibilitatea transmiterii lunare a indicilor contoarelor de apă rece. Astfel, transmiterea lunară a indicilor contoarelor de apă rece, amplasate la fiecare loc de consum, se face conform condițiilor termenelor precizate de către furnizor în factură. În cuprinsul tuturor facturilor este comunicată perioada de autocitire.

Datorită acestei metode vor fi transmiși indicii contorului specialistului delegat din cadrul Direcției comerciale în regim non-stop și online, sau prin intermediul aplicațiilor mobile.  Mai mult, în contextul pandemiei de COVID-19, se va asigura siguranța atât a consumatorilor cât și a angajaților ACC.  Prin urmare, platforma de autocitire este o opțiune eficietă pentru toți.

Astfel, consumatorii vor plăti efectiv consumul real din luna respectivă. Indicii transmiși de consumatori vor constitui baza de calcul a emiterii facturii. În situația în care autocitirea nu este transmisă în condițiile și în termenele indicate în factură, facturarea se va realiza pe baza consumului lunar estimativ al serviciului de alimentare cu apă.

Reamintim, consumatorii pot transmite indicii contorului specialistului delegat din cadrul Direcției comerciale sau prin intermediul rețelelor de socializare Viber, WhatsApp, Telegram etc.

Specialistul delegat pentru introducerea datelor autocitite în cadrul Direcției comerciale poate fi contactat:

  • consumator casnic apartamente, la nr. de telefon 062100679
  • consumator casnic sector particular la nr. de telefon 060001663
  • alți consumatori (agenți economici, sectorul de stat, gestionarii fondurilor locative) la nr. de telefon 062100729

Ca urmare, se vor excludeerorile în procesul de facturare; intervenția angajaților S.A. „Apă-Canal Chișinău” în programul zilnic al consumatorului, astfel asigurând un grafic flexibil de citire a indicațiilor; și cel mai important se va asigurara posibilității transmiterii indicațiilor non-stop.

Pentru a transmite corect indicii contorului trebuie să
citiți doar cifrele de culoare neagră de pe ecranul apometrului, de la stânga la dreapta, începând cu primul număr. Valoarea rezultată constituie numărul total de metri cubi de apă înregistrați de apometru în momentul efectuării citirii.
Cifrele de culoare roșie arată subdiviziunile unui metru cub (sute de litri, zeci de litri, litri) și nu trebuie citite.

Rugăm utilizatorii să citească cu atenție indicii apometrului, pentru a nu transmite date eronate.