În atenţia locuitorilor mun. Chişinău ! De joi, 14 iunie, demarează lucrări de reabilitare a colectorului menajer-fecaloid din str. București!

0
356

Lucrările conform contractului privind “Reabilitarea reţelelor de canalizare” (Contractul nr. 8596-IFT-44027/595 din 19.12.2017) sunt în plină desfăşurare. Astfel, vă informăm că începând cu data de 14.06.2018, se preconizează demararea lucrărilor de reabilitare a colectorului menajer-fecaloid din strada București, în perimetrul străzilor A. Pușkin și  Mitropolit G. Bănulescu –Bodoni, cu închiderea intersecției str. Bucureşti colţ cu str. Puşkin şi sistarea circulaţiei rutiere. Atenționăm că în acest sens vor fi operate modificări ale schemei de organizare a circulaţiei transportului public.

Totodată, menționăm că la moment se efectuează lucrări în perimetrul străzilor I. Pruncul, Sf. Andrei, Sfatul Ţării. Astfel, începând cu data de  21.05.2018, str. Ion Pruncul este închisă pentru circulaţia transportului, conform Dispoziţiei Primăriei municipiului Chişinău. La momentul actual, pe str. I. Pruncul au fost instalate în jur de 90 m de colector menajer-fecaloid cu DN 400 PP şi au fost montate 3 cămine.

Amintim că contractul pentru reabilitarea a circa 7 km de rețele de canalizare în valoare de peste un milion de euro,  este executat de către compania locală „Comalion LCA” SRL, oferta căreia a fost desemnată câştigătoare ca urmare a licitaţiei internaționale. Implementarea acestui contract face parte din  cadrul Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Alimentare cu Apă din municipiul Chişinău în valoare totală de circa 61,8 mln euro, finanţat din sursele creditelor contractate de S.A. „Apă-Canal Chişinău”  de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi a grantului investiţional acordat de către Uniunea Europeană, prin Facilitatea de Investiţii pentru Vecinătate (FIV UE).

Atragem atenția că informaţiile grafice privind reabilitarea reţelelor în cadrul Programului de Investiții pot fi vizualizate accesând pagina web: http://gisweb.acc.md/reabilitare-retele/

Ne cerem scuze pentru incomodităţile create.