Nerespectarea normei sanitare îngreunează remedierea conductei cu D-1200 mm de la Tohatin!

0
271

Lucrările de remediere aconductei de aducțiune cu D-1200 mm din com. Tohatin sunt în toi. Specialiștii noștri depun eforturi maxime ca aceasta să fie reparată până la sfârșitul zilei.  O echipă a Departamentului Dispecerat au sistat apa de urgenţă. Chiar și așa, consumatorii din zonă nu au fost afectați de lipsa apei.

Având în vedere că este o conductă magistrală, chiar și după sistare apa continuă să curgă. Deoarece vorbim despre o aducțiune cu diametru mare, localizarea avariei a fost mai dificilă. Mersul lucrărilor, însă este îngreunat și de nerespecarea consumatorilor a normelor sanitare de 20 m și de protecție a apeductului magistral. Astfel, accesul specialiștilor noștri către conductă pe unele tronsoane  este limitat și restricționat. De menționat că, cauza avariei aducțiunii magistrale cu diametrul de 1200 mm este gradul înalt de uzură, fiind pozat în anii 70.

La examinarea avariei s-a apreciat impactul acesteia asupra consumatorilor și  al funcţionării reţelelor de alimentare cu apă din zona respectivă  cum ar fi: inundarea obiectivelor, durata lipsei apei în rezultatul scurgerii puternice etc. Un alt aspect important, a fost şi pregătirea mijloacelor de producţie. Imediat ce a fost localizată avaria, prin închiderea vanelor de delimitare, apa acumulată în conductă, a fost evacuată până la golirea completă a reţelelor.