Organizația Mondială a Sănătății: epidemia provocată de corona-virusul din China reprezintă o urgență la nivel global

0
574

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat starea de urgentă la scurt timp după ce s-a întors dintr-o vizită în China, unde a mers pentru a vedea care sunt măsurile luate de responsabilii de acolo pentru a stopa răspândirea virusului.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director OMS: ,,Nu ştim ce probleme ar putea provoca acest virus, dacă s-ar răspândi într-o ţară cu un sistem de sănătate mai slab. Trebuie să acţionăm acum, ca să fim pregătiţi pentru această posibilitate.”

Decizia luată presupune, că autorităţile din toată lumea sunt încurajate să colaboreze pentru a reduce riscul de răspândire a virusului.

În China, numărul bolnavilor şi al persoanelor decedate creşte de la o zi la alta. Cea mai dificilă situaţie rămâne în Wuhan. Aflate constant în pericol, cadrele medicale de la spitalele din oraş lucrează în condiţii de stres fără precedent.

În afara graniţelor Chinei, virusul se răspândeşte în continuare, iar oamenii încearcă să-şi ia măsuri de precauţie. În multe state asiatice localnicii stau la cozi interminabile la farmacii pentru a cumpăra măşti sanitare, iar unele țări au suspendat cursele aeriene către China.

Între timp, bilanțul s-a agravat. Oficial au murit 212 oameni și 8.900 de persoane sunt infectate. Cele mai multe dintre cazuri sunt în China, dar virusul a fost identificat în alte 20 de state.

Menționăm, că la 29 ianuarie curent, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a declarat, că toate instituțiile medicale din Republica Moldova sunt asigurate cu stocurile necesare de medicamente pentru tratamentul gripei și a infecțiilor respiratorii acute. Mai mult, Republica Moldova conlucrează cu laboratoarele medicale din regiune.

Totodată, ministrul a mai menționat, că pe teritorul Republicii Moldova nu este înregistrat niciun caz de infectare cu coronavirus de tip nou.

Sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/international/coronavirus.html