Pregătiţi de sezonul rece. S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” este gata să furnizeze consumatorilor agent termic oricând

0
626

Cele trei centrale termice din dotarea S.A. „Apă-Canal Chişinău” sunt pregătite pentru sezonul rece. La obiectivele vizate au fost efectuate lucrări de reparație curente. Astfel, la cei circa 73 abonați, printre care: blocuri locative – 57; instituţii şcolare – 3 (Gimnazii – 2, Şcoală polivalentă – 1); instituţii preşcolare – 2 (Grădiniţă-creşă – 2); instituţii medicale – 6; instituţii de cultură – 1; agenţi economici – 4 a fost efectuată testarea hidraulică a traseului termic.  Anunțul a fost făcut de către Anatol Lichii, directorul tehnic al S.A. „Apă-Canal Chişinău”, luni 7 octombrie curent în cadrul ședinței operative a primăriei de Chișinău.

De asemenea, au fost primite actele cercetării stării tehnice a coşurilor de fum şi canalelor de ventilare. Până la moment au fost prezentate și semnate în număr total 59 de pașapoarte a stării de pregătire a instalațiilor de termoficare a rețelelor interne de sezonul de încălzire.

Precizăm că, pentru pregătirea centralelor termice de sezonul de încălzire 2019-2020 au fost executate următoarele lucrări:

  • cercetarea coșurilor de fum și canalelor de ventilare cu eliberarea actelor corespunzătoare;
  • lucrări de testare sub presiune a rețelelor termice și înlăturarea defectelor apărute la schimbarea tronsoanelor de rețea problematice;
  •  verificarea metrologică și montarea a  336 de manometre;
  • verificarea contoarele de gaz;
  • reabilitarea a circa 300 m rețea termică;
  • verificarea metrologică a 36 de contoare termice.

Prin urmare, S.A. „Apă-Canal Chişinău” poate furniza energie termică în orice moment. Subliniem, că S.A. „Apă-Canal Chişinău”, din 2001 are în gestiune trei centrale termice care prestează servicii de termie la 80 abonaţi, prin 104 contoare termice.