Puterile apei sfinţite

0
1405

Creştnii ortodocşi de stil vechi marchează pe data de 19 ianuarie Boboteaza sau Botezul Domnului, zi în care se sfinţesc apele. Credincioşii şi preoţii consideră, că apa de la Bobotează are o putere deosebită, pentru că a fost sfinţită printr-o îndoită chemare a Sfântului Duh, iar apa sfinţită la biserică în această zi şi luată de credincioşi nu se strică niciodată.

       Apa sfinţită, dar şi apa, în general, are proprietăţi magnifice. Savanţii au dovedit în mai multe studii ştiinţifice, că apa înregistrează tot ce se întamplă în jurul ei.

       Apa sfinţită are puteri miraculoase. Cercetătorii au aflat, că apa are propria ei memorie, păstrând în ,,minte” inclusiv emoţiile oamenilor.

       Ce este şi mai interesant este faptul, că apa sfinţită are un rol dublu de memorizare. Nu doar că memorează stările afective ale celor din jur, ci şi rugăciunea de la slujba de sfinţire.

       Specialiştii sunt uimiţi de puterile incredibile ale apei. Nu doar că este cel mai puternic solvent de pe Pământ, dar aceasta are capacitatea de a sfida şi gravitaţia. În plus, este singura substanţă care se dilată când este răcită.

       Faptul că apa memorează orice se întamplă în jurul ei nu afectează compoziţia ei chimică, ci doar structura. În documentarul „Apa”, produs de Telekanalul Rusia şi PC Masterskaya, cercetători din mai multe ţări au arătat faptul, că apa are memoria unui calculator susţinând că este „cel mai maleabil computer”.

       Savanţii au analizat şi apa sfinţită pentru a găsi o explicaţie despre cum poate vindeca aceasta boli şi alunga gândurile negative ori neşansele. Vlail Kaznacheev, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din Novosibirsk susţine, că apa sfinţită face bine animalelor bolnave, însănătoşindu-se în cazul unor afecţiuni mici şi medii.

       Apa sfințită se comportă diferit atunci când ,,ascultă” o rugăciune, formând cristale frumoase. Dacă apa aude înjurături și vorbe grosolane, cristalele devin întunecate.

       Conform unui articol publicat în ziarul rusesc ,,Pravda”, în momentul în care rostești rugăciunea „Tatăl nostru” și faci semnul crucii, bacteriile dăunătoare din compoziția lichidului se reduc considerabil (concentrația acestora scade de o sută de ori).

       Savanții mai susțin, că emoțiile oamenilor sunt cele mai puternice elemente, care influențează apă. Atunci când te apropii de apă cu un gând bun, de pildă, nivelul ei energetic se va îmbunătăți considerabil, iar când te apropii cu un gând rău, apă s-ar putea supără și își va pierde din puterile sale tămăduitoare.

Sursa: https://www.revistateo.ro/stil-viata/care-sunt-puterile-apei-sfintite-96654/