Reguli stricte pentru bugetarii care se întorc la muncă

0
756

Ministerul Sănătății a pregătit câteva măsuri pentru bugetarii, care se întorc la muncă, pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Astfel, ministerul solicită respectarea orarului de activitate cu regim flexibil, pentru a minimaliza contactele în intervalul orelor 7:30 – 18:00, reevaluarea modului și volumului de activitate, cu accent pe organizarea lucrului la distanță. De asemenea, se va organiza triajul zilnic la începutul turei de lucru, iar starea angajaților va fi monitorizată. 

Lucrătorii vor fi nevoiți să își organizeze locul de muncă, astfel încât să fie respectată distanța de un metru, iar aceștia vor beneficia de condiții pentru a-și asigura dezinfectarea mâinilor, precum și alte condiții de igienă. La fel, Ministerul Sănătății solicită instruirea angajaților privind măsurile de prevenire ale virusului.

La fel, începând de azi și transportul public revine la programul obișnuit de lucru. Acesta va fi asigurat pe parcursul întregii zile, cu prezența taxatorilor și achitarea biletului de călătorie.

Precizăm, că pasagerii vor fi obligați să își acopere gura și nasul cu o mască de protecție sau cu alte materiale, precum fularul sau eșarfa. 

Sursa: https://agora.md/stiri/70648/reguli-stricte-pentru-bugetarii-care-se-intorc-la-munca-ministerul-sanatatii-triaj-zilnic-si-respectarea-distantei-de-un-metru