Reparația unei rețele de apeduct la -10 grade Celsius

0
134

Rețeaua de apeduct din str. Pădurii din sectorul Botanica a fost reparată cu succes.  Iar cele trei instituții dar și puținii consumatori afectați au fost reconectați la serviciul de alimentare cu apă potabilă. Avaria s-a produs pe 18 ianuarie în imediata apropiere de Grădina Botanică. Prima informație referitor la scurgerea din asfalt de pe strada indicată a apărut la ora 07:00, iar la 07:30 echipele furnizorului de apă deja erau în șantier. Angajaţii furnizorului de apă au sistat apa de urgenţă și au intervenit promt pentru lichidarea defecțiunii. Pentru a nu crea dificultate șoferilor, pe stradă a fost împrăștiat material antiderapant. Echipele de intervenție de la S. A. ,,Apă-Canal Chișinău” au efectuat lucrări de remediere a avariei, începând cu ora 7.00. Către orele 21.00, consumatorii au fost reconectați la serviciul de alimentare cu apă. În rezultat, scurgerea s-a reparat prin înlocuirea tronsonului de apeduct deteriorat. Cauza avariei aducțiunii magistrale cu diametrul de 500 mm este gradul înalt de uzură. Conducta defectă a fost înlocuită pe o lungime de 6 metri.

Imediat ce a fost localizată avaria, prin închiderea vanelor de delimitare, apa acumulată în conductă, a fost evacuată până la golirea completă a reţelelor.


Menționăm că, consumatorii confundă aceste lucruri şi în majoritatea cazurilor, în neştiinţă de cauză, acuză furnizorul de apă de faptul că nu intervine la timp şi tone de apă curg pe drum. În astfel de condiţii locuitorii capitalei atribuie aceste scurgeri de apă drept pierderi pe care le achită pe nedrept. Mai mult fac referire la diferenţa de volum. Ţinem să precizăm că este vorba despre două ipoteze diferite.

Zona a fost decopertată, și s-a făcut o săpătura, la câțiva metri, până sub conductă. Muncitorii au fost împărțiți în două echipe și au lucrat pe rând la repararea conductei.

Cel puțin 20 de angajați au fost implicați la remedierea acestei avarii. De aceea, le mulțumim în numele utilizatorilor pentru efortul pe care îl depun permanent pentru contribuția în asigurarea serviciului, indiferent de oră, indiferent de anotimp. Echipele de intervenție s-au aflat permanent sub directa coordonare a directorului general interimar, șefului Departamentul rețele de apă Chișinău și șefului de sector.