Revenim cu detalii legate de avariile de pe str. Tighina, sectorul Centru şi str. Ion Pelivan, sectorul Buiucani

0
429

       După inspectarea din noaptea trecută a unor sectoare ale capitalei, raid efectuat de către dl Ion Ceban, edilul capitalei, în presă au apărut un şir de învinuiri nefondate, aduse furnizorului de apă.

       Primul incident a avut loc pe str. Tighina, sector pe care recent au fost executate lucrări în cadrul proiectului de reabilitare a străzilor, finanţate de către Primăria mun. Chişinău şi efectuate de către compania ,,Exfactor Grup”. Gaura din strada Tighina a fost produsă în urma ploilor din seara zilei de 04.02.2020, motivul fiind tasarea terenului. La fața locului au fost chemate serviciile responsabile pentru a remedia situația.

      Menţionăm, că reţeaua de canalizare din adresa indicată nu este transmisă în gestiunea ACC.

       O situaţie de avariere a avut loc dupa miezul nopţii, în curtea unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei, când o ambulanţă a ramas prinsă într-o groapă, de unde nu putea ieşi.

       Menţionăm, că lucrările de reabilitare a apeductului din acest sector sunt executate de către antreprenorul S.A. „Apă-Canal Chişinău”, „SADE-Compagnie Generale de Travaux D’Hydraulique” S.A., Franţa, în baza proiectului tehnic de execuţie nr. 12.1.2/19-AE „Renovarea reţelei publice de distribuţie a apei al cartierului locativ în perimetrul str. Paris – str. Al. Marinescu – str. Ion Pelivan – str. Murelor”.

       În conformitate cu prevederile contractuale, după finalizarea lucrărilor de pozare a conductelor de apă, antreprenorul are obligaţia de a restabili temporar, în cel mai scurt timp, suprafeţele deteriorate în rezultatul lucrărilor, care va fi menţinută de către antreprenor, prin remedierea oricărei tasări, contracții, avarii, imperfecţiuni sau defecţiuni până la darea în exploatare a apeductului.          

       Subliniem, că antreprenorul a fost averizat despre situaţia creată, urmare a cărui fapt, acesta a executat lucrări urgente de  remediere a avariei menţionate. În sectorul avariat au fost plasate indicatoare rutiere, care semnalizează, că pe aceste porţiuni sunt executate lucrări de excavare. Totodată, menţionăm,  că cauza producerii tasării terenului din adresa indicată este lipsa reţelelor pluviale.