S.A. „Apă-Canal Chişinău” a conectat la agentul termic circa 30 de abonați

0
474

Sezonul de încălzire în Chișinău este în toi. Astfel, o dată cu începerea sezonului de termoficare din 21 octombrie, circa 30 de blocuri, gradinițe și agenți economici care primesc căldură de la cele trei centrale termice din dotarea S.A. „Apă-Canal Chişinău” au fost conectate la agentul termic.  Pentru început, agentul termic a fost livrat obiectivelor din sfera educației și instituțiilor. Blocurile de locuit primesc căldură dacă serviciul este solicitat în mod expres de gestionari.

Prin urmare, din numărul total de circa 73 abonați ai furnizorului de apă, au fost conectate la caldură 25 de case, 2 grădinițe și 2 agenți economici. Până la sfârșitul săptămânii vor fi conectate la caldură încă 8 blocuri de locuit, dar și câteva spitale și agenți economici.

Precizăm că, pentru pregătirea centralelor termice de sezonul de încălzire 2019-2020 au fost executate următoarele lucrări:

  • cercetarea coșurilor de fum și canalelor de ventilare cu eliberarea actelor corespunzătoare;
  • lucrări de testare sub presiune a rețelelor termice și înlăturarea defectelor apărute la schimbarea tronsoanelor de rețea problematice;
  • verificarea contoarele de gaz;
  • reabilitarea a circa 300 m rețea termică;
  • verificarea metrologică a 36 de contoare termice.