S.A „Apă- Canal Chișinău” a dat startul reabilitării rețelelor de canalizare!

0
1506

Circa 7 km din rețelele de bază de canalizare curând vor fi modernizate!
Și asta după ce astăzi, 19 decembrie 2017, furnizorul de apă a semnat un contract în acest sens cu compania Comalion LCA care a fost desemnată câștigătoare în urma licitației internaționale, desfășurate în luna martie a anului curent.
Contractul prevede modernizarea a 13 secțiuni de rețele în zona urbană și a branșamentelor existente (deversoare) în partea centrală a municipiului Chișinău, conducte cu diametrul între 110 mm – 500 mm, cu o lungime totală estimată de aproximativ 7 km.
În conformitate cu contractul semnat Furnizorul va asigura executarea obligațiilor contractuale în termen maxim de 540 de zile.
Directorul general al S.A. “Apă – Canal Chișinău”, Veronica Herța, a declarat că proiectul în cauză nu este deloc ușor, însă unul realizabil : „ Sper să avem o colaborare de succes care ne va permite să creăm cât mai puține incomodități consumatorilor finali”.
Șeful companiei Comalion LCA, Ivan Negară : a mulțumit furnizorului de apă pentru încrederea oferită: “Mulțumim mult pentru încredere, cunoaștem că nu e un proiect ușor însă vom face față tuturor provăcărilor datorită lucrului în echipă.”
Menționam că, contractarea acestor servicii face parte din Programul de dezvoltare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Chișinău, finanţat din sursele Băncii Europene de Investiţii, ale Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi din Fondul de Investiţii pentru Vecinătate al Uniunii Europene.