S.A. „Apă-Canal Chișinău” a economisit peste 270 mii lei datorită achizițiilor online

0
293

S.A. „Apă-Canal Chișinău“ este o întreprindere comunală importantă din municipiul Chișinău și deține un rol primordial în domeniul alimentării cu apă a consumatorilor din Republica Moldova. Instituția asigură alimentarea cu apă potabilă, evacuarea și epurarea apelor uzate a circa 800 000 de locatari din urbe şi suburbiile acesteia, în decurs de 24/24 ore. În cadrul companiei activează în jur de 1780 angajați, iar valoarea fondurilor fixe echivalează cu miliarde de lei.

Cert e faptul, că o asemenea instituție mare are permanent nevoie de servicii și produse din diverse  domenii, având necesităţi de un număr impunător de achiziții. Odată cu implementarea sistemului electronic de desfășurare a achizițiilor MTender, S.A. „Apă-Canal Chișinău” a fost una dintre primele companii, care s-a înregistrat pe platforma achizitii.md și, la scurt timp, s-a plasat în topul instituțiilor de stat, care desfășoară cele mai multe achiziții în regim online.

Astfel, de la începutul anului curent, instituția a organizat 34 de licitații, iar valoarea estimativă a produselor și serviciilor achiziționate a fost de peste 1,1 mil lei.  Însă, datorită utilizării serviciului electronic de desfășurare a achizițiilor, instituția a economisit  din această sumă, având cheltuieli de circa 269 232,53 lei mai mici.

Printre obiectele achiziționate au fost atât produse necesare oricărei instituții, cum ar fi rechizite de birou, cât și sisteme de purificare a apei sau diverse servicii specifice activității companiei. Datorită licitațiilor organizate pe site în timp real, întreprinderea a primit mai multe oferte în cadrul anunțurilor de achiziții și a putut selecta varianta cea mai potrivită, ținând cont de raportul calitate-preț.

Potrivit declaraţiilor persoanelor responsabile de achiziții din cadrul S.A. „Apă-Canal Chișinău”, sistemul electronic de desfășurare a achizițiilor este abia la început de cale, însă, în scurt timp, de platformele online se vor folosi tot mai multe instituții, datorită comodității, eficienței și transparenței.