S.A. „ Apă-Canal Chişinău” a redeschis cișmelele din Capitală, care au fost conservate până acum

0
272

Furnizorul de apă a redeschis cișmelele din Parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt” și din Parcul „Scuarul Catedralei”, care au fost conservate până acum din cauza stării de urgență declarată în țară în legătură cu răspândirea și combaterea virusului COVID-19. Deja de câteva săptămâni acestea activează La maxim și și-au demonstrate utilitatea.

Asfel, chișinăuienii precum și oaspeții capitalei, pot consuma apă pe gratis de cea mai bună calitate fără a cheltui bani și sta în rând să cumpăre apă îmbuteliată la tarabele improvizate de agenții economici pe străzile capitalei. Evident că o dată cu redeschiderea cișmelelor au fost luate toate măsurile de precauție și dezinfectare a acestora, pentru nu permite răspândirea virusului COVID-19.

Pe lângă faptul că oamenii își vor putea potoli setea la cișmele, în zilele cu temperaturile ridicate aceștia se vor putea răcori în sensul direct al cuvântului. Și asta grație celor 2 funcții a cișmelelor: una pentru cei care doresc să beneficieze de apă potabilă pentru băut și cea de-a doua, de răcorire. Acestea sunt dotate cu un buton și un sistem de duze prin care se pulverizează apă, foarte fin, realizând răcorirea persoanei care accesează această funcție.

De menționat că, ACC îşi propune în așa mod extinderea să asigure în centrul orașului pentru toți doritorii accesul la apa potabilă de calitate în perioada caniculară, cât şi să reducă numărul cetățenilor sceptici în ceea ce privește apa de la robinet, și desigur să încurajeze consumul apei din rețeaua publică. Modelul modern de cișmea se va încadrează armonios în zonele de odihnă, amplasarea cărora a fost coordonată cu Primăria capitalei.

Reamintim că în premieră cișmele au fost instalate în anul 2017. Toate cheltuielile de instalare şi deservire a  cișmelelor, sunt acoperite de către întreprindere. Acestea sunt conectate la apă potabilă a orașului și, în același timp, la rețeaua de canalizare.

Totodată, S.A. „Apă – Canal Chişinău”, face  un apel către toți locuitorii capitalei la bunul simț și la spiritul civic, de a păstra și nu vandaliza lucrurile bune și frumoase făcute de întreprindere pentru chișinăuieni. Oamenii sunt îndemnați să informeze furnizorul de apă în cazul în care se vor repeta situațiile neplăcute din anul trecut. Reamintim că anii trecuți, mai multe cișmele  au fost vandalizate de către persoane necunoscute.  Prima dată, doar după câteva zile de la instalare au fost blocate cu gumă de mestecat, mucuri de ţigară, iar a doua oară, au fost deteriorate mecanismele.