S.A. ,, Apă-Canal Chișinău” (ACC) a activat Departamentul dispecerat pentru Situații de Urgență!

0
265

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare meteo – Cod galben de instabilitate atmosferică. Astfel, pe 29.09 se prevede instabilitate atmosferică: vor cădea averse însoțite de descărcări electrice, ziua puternice (15-49 l/m2), izolat foarte puternice (50-70 l/m2), local vijelie cu rafale de până la 15-18 m/s.

Pentru a se interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea în funcționarea sistemelor operate, în cadrul Departamentului dispecerat au fost constituite mai multe echipe de intervenţie, dotate cu utilajele necesare (vidanje și pompe de mare putere), care vor asigura permanenţa în toată această perioadă la nivelul municipiului Chișinău.

Angajații ACC vor depune toate eforturile pentru menținerea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare la parametrii optimi. Singurele probleme care pot apărea în funcţionarea sistemelor de distribuţie apă și canalizare, care nu țin de operativitatea echipelor noastre, sunt cele legate de lipsa energiei electrice (căderi de tensiune sau cabluri şi fire de înaltă tensiune smulse de vânt).

Totodată, facem un apel către toţi consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la Departamnetul dispecerat, la numărul de telefon: 022-256-666.