S.A „Apă-Canal Chișinău” lansează PLATFORMA DE AUTOCITIRE

0
778

În absolută premieră pentru Republica Moldova, S.A „Apă-Canal Chișinău” lansează PLATFORMA DE AUTOCITIRE, prin care consumatorii beneficiază de posibilitatea transmiterii lunare a indicilor contoarelor de apă rece, amplasate la fiecare loc de consum, pe care îl utilizează.

1) Ce presupune platforma de autocitire?

Platforma de autocitire oferă consumatorului posibilitatea de transmitere lunară a indicilor contoarelor de apă rece, amplasate la fiecare loc de consum, în condițiile și la termenele precizate de către furnizor în factură. Astfel, consumatorul va plăti efectiv consumul real din luna respectivă. Indicii transmiși de consumator vor constitui baza de calcul a emiterii facturii. În situația în care autocitirea nu este transmisă în condițiile și în termenele indicate în factură, facturarea se va realiza pe baza consumului lunar estimativ al serviciului de alimentare cu apă.

2) Cum va fi disponibilă platforma de autocitire?

Începând cu data de 15.07.2020, Direcția comercială a S.A „Apă-Canal Chișinău” pune la dispoziția clienților care nu beneficiază lunar de citirea echipamentelor de măsurare, un proces de facturare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare bazat pe indexul autocitit. Această modalitate se bazează pe transmiterea de către consumator a indicilor contorului la specialistul delegat din cadrul Direcției comerciale sau prin intermediul rețelelor de socializare Viber, WhatsApp, Telegram etc.

3) Ce trebuie sa fac pentru a adera la platforma de autocitire?

Clientului i se va oferi opțiunea de a transmite indicii contorului, fără realizarea unor demersuri anterioare. În cuprinsul tuturor facturilor este comunicată perioada de autocitire.

4) La ce număr de telefon trebuie să sun pentru transmiterea indicilor?

Pentru utilizarea facturării pe baza autocitirii, furnizorul asigură o linie telefonică dedicată. Specialistul delegat pentru introducerea datelor autocitite în cadrul Direcției comerciale poate fi contactat:

  • consumator casnic apartamente, la nr. de telefon 062100679
  • consumator casnic sector particular la nr. de telefon 060001663
  • alți consumatori (agenți economici, sectorul de stat, gestionarii fondurilor locative) la nr. de telefon 062100729

6) Beneficiile utilizării platformei de autocitire.

Excluderea erorilor în procesul de facturare;

– Facturarea continuă a consumului de apă în baza indicațiilor contoarelor de apă rece;

– Excluderea intervenției angajaților S.A. „Apă-Canal Chișinău” în programul zilnic al consumatorului, astfel asigurând un grafic flexibil de citire a indicațiilor;

– Asigurarea posibilității transmiterii indicațiilor non-stop;

– Transmiterea indicilor autocitiți este una dintre măsurile pe care o dețin consumatorii în cazul facturării eronate a consumului serviciului de alimentare cu apă.

7) Țineți cont de corectitudinea citirii indicilor contoarelor

Pentru a transmite corect indicii contorului trebuie să procedați în felul următor:
– citiți doar cifrele de culoare neagră de pe ecranul apometrului, de la stânga la dreapta, începând cu primul număr. Valoarea rezultată constituie numărul total de metri cubi de apă înregistrați de apometru în momentul efectuării citirii.
– cifrele de culoare roșie arată subdiviziunile unui metru cub (sute de litri, zeci de litri, litri) și nu trebuie citite.

8)Obligatoriu pentru toți.

– Atunci când transmiteți indicii apometrului scrieți numele prenumele patronimicul sau denumirea consumatorului, nr. contractului, contului adresa locului de consum, nr. contorului și indicii. Daca sunt mai multe contoare scrieți nr. apometrelor și indicii pentru fiecare în parte.

Rugăm utilizatorii să citească cu atenție indicii apometrului, pentru a nu transmite date eronate.