Semnalează consumul fraudulos de apă și conectările neautorizate la serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare și denunță printr-un simplu mesaj sau apel telefonic!

0
174

Administrația furnizorului de apă vine cu un apel către toți consumatorii și îi îndeamnă să anunțe despre cazurile de furt și fraude în ceea ce privește consumul de apă, dar și conectările neautorizate la serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare. Toate persoanele care dețin probe și informații pot suna la numărul de încredere:

 +373 (22) 256-980

sau  scrie pe adresa de e-mail:

 auditdrc@acc.md, sau acc@acc.md

De asemenea, ne puteţi trimite un e-mail cu numărul d-voastră de telefon şi Vă vom contacta în cel mai scurt timp.

Intervențiile neautorizate la rețelele de apeduct și canalizare pot provoca deconectări și  avarii în lanț, ceea ce aduce pierderi financiare pentru S.A. „Apă-Canal Chișinău”.

Apelul vine ca urmare a multiplelor nereguli depistate în timpul controalelor efectuate de către specialiștii ACC.

Atenționăm că pe lângă amenzile aplicate de comisia administrativă, abonații care nu achită la timp penalitățile vor fi obligați să achite și serviciile executorului judecătoresc, taxe care desigur nu sunt mici. În topul abaterilor sunt și conectările neautorizate la rețelele de alimentare cu apă și canalizare. Conform Codului Contravențional, branșarea și racordarea la canalizare fără avizul Operatorului este considerată clandestină şi atrage, conform legislației în vigoare, răspunderea contravențională, administrativă sau penală, după caz, atât pentru utilizator cât și pentru executantul lucrării. Pe de altă parte, toți cei prinși că fură sau încearcă să fure apă,  riscă, pe lângă amenzile usturătoare și întocmirea unor dosare penale pentru furt.