Circa 1500 de consumatori au utilizat PLATFORMA DE AUTOCITIRE lansată de S.A „Apă-Canal Chișinău

0
242

Lansarea platformei de autocitire prin care consumatorii beneficiază de posibilitatea transmiterii lunare a indicilor contoarelor de apă rece, s-a dovedit a fi destul de eficentă.  Astfel, doar în 2 luni de la lansarea patformei, prin intermediul rețelelor de socializare Viber, WhatsApp, Telegram circa 380 de consumatori au transmis indicilor contorului la specialistul delegat din cadrul Direcției comerciale, 32 prin sms iar 1110 au efectuat apeluri telefonice.  

S.A. „Apă-Canal Chişinău promovează și în continuare interacțiunea cu cetățenii prin intermediul serviciilor electronice. Mai mult, în contextul pandemiei de COVID-19, doar o parte din cotrolorii ACC și-au reluat activitatea. Prin urmare, platforma de autocitire este o opțiune eficietă pentru consumatori. 

Transmitere lunară a indicilor contoarelor de apă rece, amplasate la fiecare loc de consum, se face conform condițiilor termenelor precizate de către furnizor în factură. Astfel, consumatorul va plăti efectiv consumul real din luna respectivă. Indicii transmiși de consumator vor constitui baza de calcul a emiterii facturii. În situația în care autocitirea nu este transmisă în condițiile și în termenele indicate în factură, facturarea se va realiza pe baza consumului lunar estimativ al serviciului de alimentare cu apă.

Reamintim că, consumatorii pot transmite indicii contorului specialistului delegat din cadrul Direcției comerciale sau prin intermediul rețelelor de socializare Viber, WhatsApp, Telegram etc. În cuprinsul tuturor facturilor este comunicată perioada de autocitire.

Specialistul delegat pentru introducerea datelor autocitite în cadrul Direcției comerciale poate fi contactat:

• consumator casnic apartamente, la nr. de telefon 062100679

• consumator casnic sector particular la nr. de telefon 060001663

• alți consumatori (agenți economici, sectorul de stat, gestionarii fondurilor locative) la nr. de telefon 062100729.

Ca urmare, se vor exclude erorile în procesul de facturare; intervenția angajaților S.A. „Apă-Canal Chișinău” în programul zilnic al consumatorului, astfel asigurând un grafic flexibil de citire a indicațiilor; și cel mai important se va asigurara posibilității transmiterii indicațiilor non-stop. 

Pentru a transmite corect indicii contorului trebuie să procedați în felul următor:

– citiți doar cifrele de culoare neagră de pe ecranul apometrului, de la stânga la dreapta, începând cu primul număr. Valoarea rezultată constituie numărul total de metri cubi de apă înregistrați de apometru în momentul efectuării citirii.

– cifrele de culoare roșie arată subdiviziunile unui metru cub (sute de litri, zeci de litri, litri) și nu trebuie citite.


Rugăm utilizatorii să citească cu atenție indicii apometrului, pentru a nu transmite date eronate.