Statiile de pompare si tratare a apei vor fi modernizate, astfel debitele de apa si pierderile de apa inregistrate in retea vor monitorizate

0
2008

Astazi, 30 iunie 2017, a avut loc semnarea contractului privind Furnizarea şi instalarea sistemului de monitorizare, control şi achiziţii de date SCADA. Astfel, ca urmare a licitatiei internationale desfasurate la data de 24 martie 2016, a fost desemnata castigatoare oferta companiei Salonix-Tex SRL (Moldova).

Contractul prevede modernizarea sau înnoirea echipamentelor de la statiile de pompare  din reţeaua de apă şi de canalizare, stocarea datelor si implementarea unui instrument unic de prelucrare a datelor ce prevede monitorizarea si controlul proceselor chimice , fizice sau de transport.

In conformitate cu contractul semnat, Furnizorul va asigura executarea obligatiilor contractuale in termen maxim de 360 zile.

Amintim că contractarea acestor servicii face parte din Programul de Investiţii Prioritare, finanţat din sursele Băncii Europene de Investiţii, ale Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi din Fondul de Investiţii pentru Vecinătate al Uniunii Europene.