Tone de gunoi au fost colectate și evacuate de către angajații ACC în cadrul acțiunii de salubrizare a râului Bâc!

0
402

Zeci de angajați ai S.A. „Apă-Canal Chișinău”, înarmaţi cu ustensilele necesare cum ar fi mături, hârleţe, lopeţi, greble şi saci de polietilenă, au strâns și evacuat timp de câteva ore tone de gunoi din perimetrul strazii Albișora. Aceștia și-au lăsat cravata și costumul la patru ace și au adoptat un stil sport.

De rând cu colaboratorii antrenaţi în acţiunile de salubrizare a capitalei, care au la îndemână uneltele necesare pentru a munci productiv pe parcursul zilei, în acest proces vor fi antrenate mai multe unități de transport de capacitate mare din dotarea întreprinderii.

Astfel, colaboratorii întreprinderii au adunat o bună parte din gunoiul existent în această zonă, l-au stocat în saci de polietilenă, separat pentru articolele din plastic, sticlă, hârtie, și cu ajutorul autospecialelor a fost evacuat.

De menționat că salubrizarea teritoriilor adiacente întreprinderii dar și cele lasate de izbeliște va continua și în următoarele zile.

De altfel, asemenea acţiuni de salubrizare nu sunt ceva nou pentru angajații furnizorului de apă. An de an, specialiștii de la întreprindere salubrizează albia râului Bâc, dar și terenurile adiacente, în preajma cărora sunt amplasate obiectivele strategice ale S.A. „Apă-Canal Chișinău”. 

Întrucât o bună parte din angajații furnizorului de apă sunt antrenați în serviciu 24 de ore, s-a decis ca procesul de salubrizare să nu fie efectuat doar în zilele de odihnă, dar și în timpul săptămânii. Pentru ca rezutatele să fie unele vizibile, salubrizarea s-a efectuat pe diferite arii.

Reamintim, că S.A.„Apă-Canal Chișinău”, în fiecrae an participă la salubrizarea teritoriilor adiacente întreprinderii dar și a altor teritorii municipale.

După încheierea lucrărilor, albia râului Bâc a devenit mai curată și mai îngrijită. Administrația furnizorului de apă speră că prin asemenea acțiuni, oamenii vor conștientiza, cât de important este menținerea râului într-o stare curată.