Transmiteți citirea apometrului pentru a evita estimările de consum de pe factură!

0
211

În contextul decretării stării de urgență în sănătatea publică pe teritoriul Republicii Moldova, ca urmare a pandemiei de coronavirus și din dorința de a asigura măsuri de protecție a sănătății clienților și propriilor angajați, S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” suspendă temporar activitatea controlorilor. Astfel,  angajații furnizorului de apă vor citi datele de la contoarele de apă potabilă doar la agenții economici și instițiile publice.

Prin urmare,pentru a evita facturarea unui consum estimat, S.A. „Apă-Canal Chişinău îndeamnă consumatorii să utilizeze platforma de autocitire prin care consumatorii beneficiază de posibilitatea transmiterii lunare a indicilor contoarelor de apă potabilă. Astfel, transmiterea lunară a indicilor apometrelor, amplasate la fiecare loc de consum, se face conform condițiilor termenelor precizate de către furnizor în factură. În cuprinsul tuturor facturilor este comunicată perioada de autocitire.

Datorită acestei metode vor fi transmiși indicii contorului specialistului delegat din cadrul Direcției comerciale în regim non-stop și online, sau prin intermediul aplicațiilor mobile. 

Astfel, consumatorii vor plăti efectiv consumul real din luna respectivă. Indicii transmiși de consumatori vor constitui baza de calcul a emiterii facturii. În situația în care autocitirea nu este transmisă în condițiile și în termenele indicate în factură, facturarea se va realiza pe baza consumului lunar estimativ al serviciului de alimentare cu apă.

Reamintim, consumatorii pot transmite indicii contorului specialistului delegat din cadrul Direcției comerciale sau prin intermediul rețelelor de socializare Viber, WhatsApp, Telegram etc.

Specialistul delegat pentru introducerea datelor autocitite în cadrul Direcției comerciale poate fi contactat:

  • consumator casnic apartamente, la nr. de telefon 062100679
  • consumator casnic sector particular la nr. de telefon 060001663
  • alți consumatori (agenți economici, sectorul de stat, gestionarii fondurilor locative) la nr. de telefon 062100729

Ca urmare, se vor exclude erorile în procesul de facturare; intervenția angajaților S.A. „Apă-Canal Chișinău” în programul zilnic al consumatorului, astfel asigurând un grafic flexibil de citire a indicațiilor; și cel mai important se va asigurara posibilității transmiterii indicațiilor.

Pentru a transmite corect indicii contorului trebuie să
citiți doar cifrele de culoare neagră de pe ecranul apometrului, de la stânga la dreapta, începând cu primul număr. Valoarea rezultată constituie numărul total de metri cubi de apă înregistrați de apometru în momentul efectuării citirii. Cifrele de culoare roșie arată subdiviziunile unui metru cub (sute de litri, zeci de litri, litri) și nu trebuie citite.

Rugăm utilizatorii să citească cu atenție indicii apometrului, pentru a nu transmite date eronate.

Toate noutățile despre activitatea/acțiunile societății noastre le puteți găsi pe site-ul  www.acc.md  sau pe pagina de Facebook S.A. ,,Apă-Canal Chişinău”.

S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” a întreprins toate măsurile pentru furnizarea în condiții de siguranță a serviciilor de alimentare cu apă pe toată aria de operare din mun. Chișinău și va interveni în regim de urgență pentru remedierea eventualelor disfuncționalități/avarii, astfel încât impactul asupra populației să fie redus la minim.