Un nou Consiliu de administrare la S.A. ,,Apa-Canal Chișinău”

0
457

S.A. ,,Apa-Canal Chișinău” are un nou Consiliu de administrare format din consilierii municipali. Și imediat după ce acesta a fost aprobat și-a început activitatea. Astfel, noii membri ai Consiliul de administrare, împreună cu Comitetul de Conducere al furnizorului de apă au efectuat o vizită de lucru la Stația de Captare Apă, Vadul lui Vodă. În cadrul inspecției aceștia au fost ghidați de către specialiști din cadrul întreprinderii care le-au explicat toate procesele tehnologice la care este supusă apa, astfel încât să fie una de calitate și bună de băut. De asemenea, cei prezenți au avut oportunitatea de a pătrunde în amănuntele tratării și epurării apei.

Membrii Consiliului de Administrare s-au arătat interesați de procesul de captare a apei, modalitățile de gestionare în situații de criză, probleme cu care se confruntă, dar și posibilitatea de a schimba utilajul existent pe altul mai econom. Specialiștii i-au informat de asemenea și despre un nou proiect ce urmează a fi implementat ce prevede curățare celor  trei camere de primire a apei, reparația utilajului, cum ar fi ferestrele de la camerele de primire, înlocuirea unor închizătoare, dar și aplicarea sistemului de barbotare a apei.

Consilierii s-au arătat mulțumiți de informațiile prezentate, dar și despre modul procesul de lucru la unul dintre cele mai importante obiective strategice al furnizorului de apă.

Specialiștii ACC au dat asigurări celor prezenți că  mun. Chișinău va fi asigurat în permanență cu apă de calitate chiar și în situații de criză, fie când nivelul apei scade brusc, fie crește. Mai mult, în perspectivă se preconizează un proiect ce prevede restabilirea în zona de captarea a albiei râului Nistru.