de la fondare
Evenimente

ANGAJAȚI MODEL la S.A. „Apă-Canal Chişinău” (ACC): Succesul întreprinderii depinde de valoarea angajaților!

   Succesul oricărei firme, companii sau întreprinderi este obţinut prin munca în echipă, aceasta fiind esențială. Fiecare om are menirea lui și funcția sa și ceea ce face este determinant. Anume de această ipoteză se ghidează și administrația furnizorului de apă. În cei 128 de ani de la fondarea furnizorului de apă, întreprinderea a cunoscut diferite etape de dezvoltare, însă, în mare parte, succesele și reușitele se datorează angajaților.

          S.A.,, Apă-Canal Chișinău” este o întreprindere deosebit de importantă pentru producție. Căci, anume angajații din Direcția tehnică, producţie sunt cei, care asigură procesul de tratare și prelucrare  a apei potabile, renovarea și remedierea avariilor înregistrate la rețelele de apeduct și canalizare  și, desigur, tratarea apei uzate. Altfel spus, acești specialişti au grijă ca apa care ajunge în casele consumatorilor să fie de calitate, la parametri normali, fiind livrată nonstop.

          Așa se face, că o treime din acești anagajați activează la întreprindere mai bine de 20 de ani sau chiar și circa 50 de ani. Potrivit acestora, explicația este simplă, odată ce te angajezi la întreprindere, devii parte din echipă, iar cu trecerea anilor, muncind cu abnegație realizezi, că ești important, iar munca îți este apreciată.

          Muncește, pune dăruire și fă tot posibilul să ajungi unde vrei. Acesta este citatul de care se ghidează și Natalia Rotari,  care activează în cadrul S.A.,, Apă-Canal Chișinău” de 30 de ani, în calitate de laborant la analize chimice în cadrul Laboratorului de ape uzate. De obicei, ziua de muncă începe la ora 8 dimineața. Zilnic, efectuează analize chimice a apei uzate de la Stația de epurare. Natalia Rotari muncește aici  de la vârsta de 20 de ani și este un exemplu pentru tânara generație. Activitatea ei presupune și multă responsabilitate,  căci odată intrată la Stația de epurare, apa uzată este tratată minuțios, fiind ulterior deversată în râul Bâc. Zilnic, ea efectuează încercări pentru controlul calității apelor uzate la toate treptele de epurare.  Natalia trebuie să cunoască schema și denumirea punctelor de control, să asigure ca recipientele cu probe să fie etichetate sau notate cu date concrete de identificare a probei.

          Prin urmare,  împreună cu alți colegi sunt primii care bat alarma dacă la Stația de epurare au fost deversate ape uzate cu concentrații depășite.  Este mulțumită de activitatea pe care o face și spune că nu ar schimba nimic. Mai mult, în cei 30 de ani de activitate a avut parte de colegi buni și spune că vine la serviciu ca acasă. Anul acesta, în pofida pandemiei a lucrat alături de alți colaboratori în prima linie.